Dalibor Urukalovic/PIXSELL

UNOSNO SE ‘ZBRINUO’: Priznao da je sam sebi isplatio milijun kuna bonusa!

Autor: dnevno.hr

Osnivači se sada čude i kažu da nisu znali za bonus direktoru Jozinoviću, a odjednom im je čudan i način na koji tri tvrtke funkcioniraju

”Tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište d.o.o. ostvarila je tijekom 2016. ukupni godišnji prihod u iznosu od 22,465.442 kuna i poslovnu je godinu završila s 10.209.247 kuna dobiti. Odlukom Skupštine, sukladno ugovoru o djelu, direktoru je nakon godišnjeg obračuna za proteklu godinu isplaćena jednokratna nagrada za uspješno izvršenje ugovornih obveza u iznosu od milijun kuna neto”, piše u odgovoru koji je Večernji List dobio iz tvrtke Piškornica – sanacije d.o.o., jedne od dviju tvrtki kćeri Piškornice d.o.o.

Na taj način potvrđena je informacija kako je direktor Mladen Jozinović sam sebi isplatio milijun kuna bonusa. U tvrtki tvrde da je pravna osnova za isplatu nagrade odluka koju je 31. prosinca 2016. donijela Skupština i Uprava društva Piškornica – sanacijsko odlagalište, a, pogađate, Uprava je – Jozinović.

Prema ugovoru o djelu, isplaćuje mu se i neto iznos od 10.000 kuna mjesečno, piše Večernji List.

”Odlukom Skupštine društva Piškornica d. o. o., to se društvo više ne financira iz proračunskih sredstava jedinica regionalne samouprave. Piškornica d. o. o. danas se financira iz prihoda svoje tvrtke kćeri Piškornica – sanacijsko odlagalište d.o.o., a primanja direktora izravno ovise o poslovnim rezultatima tvrtke”, piše u odgovoru Večernjem Listu na pitanje je li si direktor Jozinović i na temelju čije odluke isplatio milijunski bonus.

Kako navode, osnivači se sada čude i kažu da nisu znali za bonus direktoru Jozinoviću, a odjednom im je čudan i način na koji tri tvrtke funkcioniraju.

Matična tvrtka Piškornica – regionalni centar za gospodarenje otpadom sjeverozapadne Hrvatske osnovana je 2009. godine. U kolovozu 2014. osnovana je tvrtka kćer Piškornica sanacije, a u listopadu iste godine i tvrtka Piškornica sanacijsko odlagalište. U sve tri direktor je Jozinović.

Član Nadzornog odbora matične tvrtke, Ivica Perhoč, kaže kako nije znao za bonus.

”Isplatiti milijun kuna bonusa samo zato što si dovezao hrpe otpada, a nisi imao troškove, je nakaradno i moguće samo kod nas. Nelogično je da tvrtka kćer zarađuje veći novac od matične. Nadam se da će se sad ovo raščistiti do kraja” kaže Perhoč, rekao je za Večernji List.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.