fbpx

‘Uniji poručujemo da ima Hrvata koji neće šutjeti i neće dopustiti da nas gaze’

Autor: O.G.

Uoči referenduma o ulasku Hrvatske u EU, u suradnji s poznatim britanskim europarlamentarcem Nigelom Farageom, Marjan Bošnjak organizirao je tiskanje milijun letaka u kojima se Hrvate upozoravalo na brojne opasnosti koje ih tamo čekaju i pozivalo da glasuju protiv ulaska u EU. Bošnjak predvodi listu Akcije za bolju Hrvatsku i Pokreta Jedino Hrvatska za izbore za EU parlament, a autor je knjige 'EU?-Ne Hvala! - Zašto sam protiv ulaska Hrvatske u EU'. Kaže da njihovi kandidati žele zastupati sve one Hrvatice i Hrvate koji su na referendumu zaokružili NE u Uniju, jer je važno da se čuje njihov glas.

– Mi smo mali narod, EU će nas pregaziti politički, ekonomski i demografski. Mi želimo zastupati sve one Hrvatice i Hrvate koji su na referendumu zaokružili NE u Uniju, jer je važno da se čuje njihov glas. Nama u ovom trenutku u Bruxellesu treba barem nekoliko hrabrih i sposobnih suverenista koji mogu reći NE i koji bi odande hrvatskomu narodu govorili gorku istinu i na vrijeme upozoravali na smicalice i opasnosti koje nam prijete – rekao je to Marjan Bošnjak na predstavljanju liste Akcije za bolju Hrvatsku i Pokreta Jedino Hrvatska za izbore za EU parlament. Bošnjak je autor knjige EU?-Ne Hvala! – Zašto sam protiv ulaska Hrvatske u EU.

Dijelili letke protiv EU s najpoznatijim euroskeptikom Nigelom Farangeom

Uoči referenduma o ulasku Hrvatske u EU, u suradnji s poznatim britanskim europarlamentarcem Nigelom Farageom, organizirao je tiskanje milijun letaka u kojima se Hrvate upozoravalo na brojne opasnosti koje ih tamo čekaju i pozivalo da glasuju protiv ulaska u EU.


Bošnjak je povratnik iz Australije, gdje je diplomirao na renomiranom Monash sveučilištu. Govori hrvatski, engleski i francuski. Oženjen je i otac četvero djece.

'Ne trebaju nam poslušni eurofili, već zastupnici koji neće dopustiti da nas u Uniji gaze'

– Uniji treba poslati jasnu poruku da ima mnogo Hrvata koji ne žele Uniju, koji ne će šutjeti i ne će dopustiti da Unija gazi i uništava Hrvatsku – istaknuo je Bošnjak i objasnio da su oni bili protiv ulaska Hrvatske u EU jer je samostalnost Hrvatske bio tisućljetni san. No, s obzirom da Hrvatska ulazi u EU, smatraju da bi bilo vrlo štetno i za Hrvatsku i za demokraciju da svih 12 zastupnika u Bruxellesu budu poslušni eurofili, a da ne ode nitko od suverenista.

– Ako bismo samo preslikali rezultate skandalozno nedemokratskog referenduma, koji je ustvari bio čista prijevara, od 12 zastupnika, osmorica bi mogla biti eurofili, a barem četvorica morali bi biti suverenisti. Na našoj listi imamo samo čvrste i sposobne domoljube, od kojih čak tri doktora i nekoliko magistara. Svi su naši kandidati potpisali ugovor da će, ako budu izabrani, iz bezobrazno visokih EU plaća, uzeti samo minimalan iznos potreban za život, a sve ostalo ćemo uložiti u kampanju za izlazak Hrvatske iz Unije – rekao je Bošnjak.

Na zajedničkoj listi ABH i Jedino Hrvatske kandidati su, po redu, Marjan Bošnjak, Mario Maks Slaviček, prof. Neđeljka Batinović, dr. sc. Slaven Šuba, dr. sc. Igor Jelčić, ing. Mladen Panjako, dipl. teol. Anđela Salapić, mr. Jurica Štelma, Ivan Pepić, dr. sc. Antun Lauc, Igor Kovač bacc. oec. i mr. Željko Cvrtila.
Autor:O.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.