Umirovljenicima 145 kuna ‘jednokratne dividende’

Autor: hina

Vlada RH je na današnjoj sjednici dala prethodnu suglasnost ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje da se iz dobiti ostvarenih poslovanjem pravnih osoba koje je osnovao HZMO umirovljenicima isplati jednokratno primanje u ovoj godini.

Svi umirovljenici, njih nešto više od 860 tisuća koji primaju mirovinu do 3.200 kuna u ovoj će godini dobiti jednokratno primanje od 145 kuna, suglasila se danas hrvatska vlada.

Vlada RH je, naime, na današnjoj sjednici dala prethodnu suglasnost ravnatelju Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) da se iz dobiti ostvarenih poslovanjem pravnih osoba koje je osnovao HZMO umirovljenicima isplati jednokratno primanje u ovoj godini.

Jednokratno primanje od 145 kuna dobit će oko 865 tisuća umirovljenika koji primaju mirovinu do 3.200 kuna, a što je visina neoporezivog dijela mirovine.

Odluka je mogla biti i drukčija, ali umirovljenici s mirovinom do 3.200 kuna su oni koji imaju male mirovine, kazala je premijerka Jadranka Kosor.

Napominje i da isplata jednokratnog primanja neće imati utjecaja na rashode državnog proračuna, jer će se isplatiti iz dobiti koju su u poslovanju ostvarile pravne osobe koje je osnovao HZMO, a ta dobit iznosi 125 milijuna kuna.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.