fbpx
Foto: Nikola Vilic / CROPIX

UMALO SPRIJEČENA KATASTROFA: Teško gorivo izlilo se u more kod Trogira! Policija objavila detalje

Autor: Zlatko Govedić

Ravnateljstvo policije objavilo je da je nešto poslije 14 sati na području oko Brodosplita more onečišćeno teškim gorivom, a kako se doznaje od lučkog kapetana Željka Kuštere, onečišćenje je stiglo s kopna.

Zbog tog onečišćenja mora, odmah je dignuta cijela ekipa, a aktiviralo se i uže zapovjedništvo Županijskog operativnog centra, da je počelo čišćenje i postavljanje fizičkih barijera, točnije brana kako štetne tvari ne bi istekle izvan tog područja.

“Lučka Kapetanija vodi ovu operaciju. Sve dežurne službe su na terenu. Onečišćenje je stiglo izvana, van Kaštelanskog zaljeva. Izlio se mazut kojeg je jako teško sanirati, postavila se samoupijajuća brana (zatvoreno područje oko 350 m) te fiksna (vanjska) brana. Trenutno je čišćenje i saniranje da mazivo ne izađe van brodogradilišta. Ulje je teško, šteta se tek mora utvrditi, no situacija je normalna i te dvije barijere su spriječile goru situaciju”, rekao je za N1 Kuštera.


MUP je izvijestio da se radi o iznenadnom onečišćenju mora i zagađenju mazutom na prostoru Brodosplita.

“Sve službe su na terenu te se radi na sanaciji i prikupljanju zauljene mase iz mora od strane ovlaštene tvrtke Cian d.o.o.”, napisali su.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.