Uhljebljivanje hrvatskih političara u europarlament koštat će nas 84 milijuna kuna

Autor: D.G.

Odvojeno provođenje lokalnih i europskih izbora građane bi stajalo čak 238 milijuna kuna.Trošak provedbe izbora za 12 hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu građane će koštati dodatnih 84 milijuna kuna

Trošak provedbe izbora za 12 hrvatskih predstavnika u Europskom parlamentu građane će koštati dodatnih 84 milijuna kuna, doznaje Večernji list. Prošli lokalni izbori održani u svibnju 2009. godine građane su stajali ogromnih 154 milijuna kuna. Odvojeno provođenje lokalnih i europskih izbora građane bi stajalo čak 238 milijuna kuna.

Damir Kajin kaže da bi se tako uštedjelo 'nekoliko desetaka milijuna', laburist Nikola Vuljanić je nešto precizniji i procjenjuje da bi ušteda iznosila 30 do 40 milijuna kuna. Visokopozicionirani član vladajuće koalicije, jedan od kandidata za jedno od 12 mjesta koliko je u Europskom parlamentu rezervirano za hrvatske predstavnike, otkrio je Večernjem listu da su 'na stolu bile tri varijante, a mi smo odabrali tu prvu'. 'Europski izbori održat će se prije lokalnih', otkrio je.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.