Milan Sabic/PIXSELL

UHIĆENJA U SPLITU! I PULJKOV NASLIJEĐENI KADAR IDE U PRITVOR! Među uhićenima je i gradski pročelnik, istražuje se gradnja hotela!

Autor: Daniel Radman

U utorak su krenula uhićenja u Splitu!

MUP i USKOK su se oglasili priopćenjima o antikoruppcijskoj akciji u Splitu u kojoj je uhićeno 12 osoba, od toga tri zaposlene u Gradu.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno 12 osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je tijekom jutra na području Splita uhitila 12 osoba. U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom”, poručili su iz MUP-a.

OGLASIO SE I  USKOK

“Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost”, priopćili su iz USKOK-a.

Uhićenja su povezana s izgradnjom hotela na splitskom Žnjanu te sa zgradom na Mejama.

Kontroverzni poduzetnik

Odvjetnik Vinko Ljubičić potvrdio je za N1 da ga je jutros kontaktirao poduzetnik Zvonko Kotarac kojeg se sumnjiči za nepravilnosti izgradnje hotela na Žnjanu. Osumnjičeni su i poznati splitski arhitekti.

Riječ o nastavku kriminalističkih istraživanja koje je policija provodila nad nizom osoba u travnju i listopadu 2019.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.