Public Domain Pictures

Uhićen jedan od najtraženijih bjegunaca: Otkrivamo identitet

Autor: Dnevno

FAST jedinica Republike Hrvatske (Fugitive Active Search Team) u suradnji s FAST jedinicom Republike Srbije 6. travnja na području Republike Srbije, locirala je i uhitila dugogodišnjeg bjegunca Darjana Ješovnika.

Darjan Ješovnik je u bijegu od 2011. godine te je za njim bila na snazi međunarodna potraga i Europski uhidbeni nalog zbog sumnje se da je dio zločinačkog udruženja čiji su članovi iz Južne Amerike prokrijumčarili najmanje 718 kilograma kokaina prema Republici Hrvatskoj, Sloveniji, Španjolskoj i Nizozemskoj.

Svi članovi zločinačkog udruženja, uhićeni su u ranijim akcijama policija na području Španjolske, Hrvatske i Srbije, međutim Darjan Ješovnik je uspio pobjeći.

Nakon raspisivanja tjeralice pobjegao iz mjesta prebivališta u Ljubljani, Republika Slovenija i vješto se sakrivao na području više država. Upornim i ustrajnim radom policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska u suradnji s FAST jedinicama Republike Srbije, Crne Gore, Slovenije, Italije, Španjolske i Nizozemske, provjeravani su i praćeni svi tragovi do kojih su došli policijski službenici.

Lociranje i uhićenje Darjana Ješovnika pripremano je duže vrijeme, nakon što je operativnim radom policijskih službenika FAST Srbije utvrđeno da se koristi lažnim identitetom. Prilikom prelaska državne granice između Republike Srbije i Republike Mađarske, ciljano je izdvojen, identificiran i uhićen od strane policijskih službenika FAST Srbije u subotu oko 18.50 sati.

Darjan Ješovnik je duže vrijeme označen kao jedan od najtraženijih bjegunaca Republike Hrvatske, a aktivno traganje i operativan rad policijskih službenika Odjela za ciljane potrage i precizno lociranje/FAST Hrvatska, potpomognut je bio i suradnjom s Europolom gdje se nalazio kao jedan od pripadnika liste najtraženijih bjegunaca Europe.

Europol




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.