facebook

UGROŽENA JE NACIONALNA SIGURNOST HRVATSKE! Todorić nikad brutalnije: Plenković je poslan s planom i zadatkom

Autor: Iva Međugorac

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić na društvenim je mrežama objavio model kojega bi Hrvatska po njemu mogla i trebala provesti, a za kojeg navodi kako bi dao novi zamah u zaštiti nacionalnih interesa. Kako tvrdi Todorić, u Hrvatsku je prodro ruski kapital i to u ključne strateške grane u tolikoj mjeri da je došlo do ugroze nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske.

“Danas je većini hrvatskih građana, potpuno jasno da se je u Republici Hrvatskoj dogodila predaja strateških nacionalnih resursa u vlasništvo ili pod kontrolu ruskim investitorima. I to u ključnim gospodarskim granama u RH; industriji nafte i plina, trgovini, bankarstvu, poljoprivredi, prehrambenoj industriji, turizmu, nekretninama, prometu i dr.; ustvari su dominantni u najvažnijim gospodarskim granama Hrvatske”, upozorava Todorić koji drži da je time ugrožena kako hrvatska, tako i nacionalna sigurnost zapadnog Balkana, EU i Nato saveza.

”Kako bi se zaustavila erozija DRUŠTVENO-POLITIČKE, EKONOMSKE, SOCIJALNE, DEMOGRAFSKA i dr. stanja u Republici Hrvatskoj nužno je:
❖ Osigurati menadžment za provođenje ključnih mjera: kako bi se pripremili pravedni izbori, pokrenule nužne mjere za uspostavu vladavine prava, osiguranje dodatnih sredstava’
stvoriti uvjete za provedbu VLADAVINU PRAVA kako bi Hrvatska mogla provesti brze i snažne poteza u interesu zaštite svojih građana i osnaženja Republike Hrvatske u zaštiti nacionalne interesa i sigurnosti.
❖ osigurati dodatna obilna sredstva za podršku novoga zamaha RH”, nabraja Todorić, a onda ujedno i sugerira mjere za prikupljanje sredstava pošto smatra da Hrvatska po hitnom postupku mora pokrenuti procese za naknadu štete:

I / INA d.d. Zagreb, Hrvatska
Od prodaje djela udjela u INA-e mađarskom MOL-u prošlo je oko 18 g. Povijest procesa postoji na Google-u.
Iz kompletne dokumentacije jasno proizlazi da je od prvoga dana MOL-ova strategija bila preuzimanje INA-e, preseljenje proizvodnje u Mađarsku i korištenje INA-ine, ustvari Hrvatske infrastrukture kako logističke tako i tržišta, volumena nabave sirovine, bilance i dr.
Da bi MOL uspio bila su tri kljucne činjenice: 1) MOL je od prvoga dana do danas korupcijom korak po korak ulazio u vlasništvo INA-e 2) Da su 25.10.2021 g. odlukom Vrhovni sud RH pravomoćno osuđeni premijer RH I.Sanader i Zsolt Hernadi predsjednik uprave MOL-a, u korupciji najviše državne razine omogućavajuću MOL-u prevladavajući utjecaj nad INA-om. 3) KLJUCNI momenat i najvažnija korupcija predaja INA-e na upravljanje MOL-u.
Osnovana je sumnja da je u interesu MOL-a to u RH koordinirao predsjednika Vlade RH A.Plenkovića tako da je 31.03.2020 g. omogućio i realiziran prijenos upravljanja na MOL.

Sve na temelju Zakona (o privatizaciji INA-e) koji je izmijenjen TOBOŽE pod pritiskom EU, treba napraviti istragu u Komisiji EU tko je pokrenuo i lobirao za aktivnosti protiv nacionalnoga interesa Republike Hrvatske u Komisiji EU. Kako bi se utvrdilo tko je odgovoran ili sudionik ili izravno ili neizravno sudjelovati u korupciji u vezi s pritiskom za promjenu Zakona o INA u RH, uključujući korupciju u ime ili na bilo koji način povezanu vladu u Republici Hrvatskoj ili trenutnu ili bivši vladin dužnosnik na bilo kojoj razini vlasti u Republici Hrvatskoj , poput pronevjere javne imovine,
Ovim planiranim protupravnim radnjama MOL-a i osoba iz Hrvatske napravljena je INA-i, odnosno Republici Hrvatskoj materijalna šteta u iznosu od oko 7 milijardi EUR. INA je svoju veličinu imala prije 18 g. i uništavana je 18 g.
Uzimajući u obzir sve gore navedene činjenice nadležne institucije u Republici Hrvatskoj u skladu s vladavine prava, a na osnovu pravomoćne presude za korupciju u predmetu INA -MOL trebaju pokrenuti pravne radnje za povrat INA u vlasništvo RH i tužbe za naknadu štete u iznosu od 4 milijarde EUR. (Iz razloga povratka jednoga dijela kapitala iznos štete se umanjuje) i dr.

II / AGROKOR d.d. Zagreb, Hrvatska

Dolaskom na vlast u RH 2016 g. HDZ i razni lobisti. nametnuli su A.Plenkovića za predsjednika Vlade RH. Danas imamo dokaze da je Plenković poslan s planom i zadatkom da vrijednu javnu imovinu ali i privatnu imovinu u RH izvlasti i preda točno određenim stranim investitorima. Plenković je u prvim danima obnašanja svoje funkcije već krenuo s predaje INA-e MOL-u i Agrokora Ruskim bankama i dr..
Agrokor je ruskim interesnim skupinama bio najvažnija meta jer se mogu opljačkati velike vrijednosti, ali dobiva se i mogućnost korištenja snage kompanije kako bi se ostvarila društveno-politička i ekonomska kontrola (utjecaj) u Republici Hrvatskoj i šire. To je stvarni razlog otimanja Agrokora!
Kako bi realizirao zadatak koji je dobio Plenković je:
1. formirao nezakonitu, interesnu grupu BORG, „PARALELNU DRŽAVU“
2. grupa BORG je izradila HODOGRAM,
3. Glavni alat za izvlaštenje Agrokora je bio provođenje TEORIJE ZAVJERE koja ide u dva smjera – proglasiti Agrokor propalim „treba ga spasiti“ i – i. Todorić je kriminalac, „pokrao milijarde“. Od toga trenutka prezentiraju monstruoznih laži, izmišljotine u preko 10.000 objava, prijetnji, ucjena … sve do okolnosti da se dovelo do toga da se boriš za zaštitu života,
4. grupa BORG kada nije uspjela prisilom oteti Agrokor piše Zakon RH Lex-Agrokor. Plenković je Lex-Agrokor nametnuo Vladi i Saboru da izglasaju Zakon kojim je eksproprirana privatna imovina Agrokor.
5. Tada Plenković postavlja grupu BORG u upravu Agrokora, grupa BORG i ortaci Agrokor pljačkaju, rade kriminalnu Nagodbu i izvlašćuju privatnu imovinu.
Ovim planiranim protupravnim radnjama Plenkovića i dr. sada temeljene na odluci Vlade i Sabora RH napravljena je Agrokoru, materijalna šteta u iznosu od preko 10 milijardi EUR.

Uzimajući u obzir sve gore navedene činjenice nadležne institucije u Republici Hrvatskoj u skladu sa vladavine prava, trebaju pokrenuti pravne radnje za utvrđivanja zakonitosti. A kako je samo na osnovu javno dostupnih činjenica neosporno da je u slučaju Agrokor prekršeno niz Zakona RH presudama na osnovi vladavine prava vlasništvo nad Agrokorom bi bio vraćen u početno stanje prije izvlaštenja Zakona Lex-Agrokor.
Ovo bi omogućilo postupanje po Zakonu otvaranje predstečaja, pravedan novi raspored kapitala. Kako je nakon 5 god. svaki zarez poznat provedbom pravednoga rasporeda kapitala Hrvatskim investitorima bi pripalo i vise od 75% vlasništva, taj kapital bi se vratio u Hrvatsku. Agrokoru bi dodatno tužio za nadoknadu štete banke i fondove od oko 5 milijardi EUR.
A u tom slučaju ja povlačim tužbu protiv RH kod ICSID-a u Washingtonu.

III / POSTOJEĆE STANJE STATUSA BANAKA U RH NASUPROT NJIHOVIH KLIJENATA – TREBA IZREGULIRATI
1. dopušteno/prešutno financiranje građana, – građani većinom ne znaju da koriste skupi oblik „kreditiranja“ po tekućim računima. Banke su oprihodovali na prešutnom financiranju oko 3.3 milijarde KN po službenim podacima.
2. Utvrđeno je da su LIZING DRUŠTVA, pretežno u vlasništvu banaka, a koje su suprotno potpisanome ugovoru i potpuno neosnovano povećale rate otplate za korisnike kredita.
3. aktivnostima HMB-a u priličnoj tajnosti zatvoren je slučaj u Zagrebačkoj banci vezan uz pranje novca i to sa simboličnom kaznom smjene predsjednika uprave Zagrebačke banke i nekom neprimjerenom niskom kaznom. Treba napraviti detaljnu reviziju toga, a možda i sl. slučajeva.
Aktivnostima provođenja vladavine prava u ovim slučajevima, ali i potencijalno neki drugim bi oštećenim građanima, državi i dr. trebali biti isplaćena šteta u iznosu više od 2 milijarde EUR-a?
Iz modela koji sam predložio proizlazi kako bi izgledali bi se oprihodovali iznosi”, smatra Todorić koji ima ideju na koji način usmjeriti novac.

”Prijedlog je da se iz ovih novih izvora prihoda koji bi ostvarila društva u RH novac koristila za investicije. Isto tako dio iznosa zajedno sa državom bi se usmjerilo prema najugroženijima skupinama građana i to oko:
1 milijarda EUR bi se usmjerilo prema UMIROVLJENICIMA,
1 milijarda EUR u SOCIJALU
Istodobno bi se ZNAČAJNIJE podigao nivo minimalne plaće
Prihod od naknade kompanije INA i AGROKOR bi isključivo koristile za investicije”, zaključuje Todorić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.