Igor Kralj/PIXSELL

UGLEDNI PSIHIJATAR JUKIĆ ANALIZIRAO: ‘Plenković je iznimna ličnost koja gleda daleko naprijed!’

Autor: Marin Vlahović

Preksinoć me bolio zub. Obično kad me boli zub, prvo pokušavam to ignorirati. Ako bol postaje nesnošljiva, onda uzmem neki analgetik. Ovoga puta slučaj je bio toliko težak da ni analgetici nisu pomogli. Uputio sam se zato na hitni prijem kod stomatologa. Dežurna je bila Runjaninova. Kad sam tamo stigao, u čekaonici je bilo dvadesetak ljudi. I sve ih boli zub. Brzinskom analizom dođoh do zaključka kako ću na red doći negdje u zoru. Srećom, postoji i dežurni zubar u Sigetu. Otišao sam tamo, ali dežurni stomatolog je bolestan. Na vratima je bio zalijepljen komad papira na kojem je pisalo da idem u Runjaninovu. Vratio sam nazad doma, a susjed mi je dao rakiju. Ne, nisam se napio, samo sam njome ispirao usta kao bi umrtvio bol. Koja je poanta ove priče? Nije to valjda fraza kako nam je zdravstvo loše, a liste čekanje sve dulje? Dobro, i to je važno ponavljati, iako vjerojatno od toga nemamo nikakve koristi.

Ipak, u ovom tekstu se ne mislim baviti klasičnim problemima u zdravstvu. Trenutno me zanima psihijatrija. U nedavnom razgovoru za Večernji list, Ravnatelj klinike za psihijatriju Vrapče dr. Vlado Jukić analizirao je deset najeksponiranijih političara u Hrvatskoj, a evo što je rekao za našeg premijera:

„Andrej Plenković iznimna je ličnost na našoj političkoj sceni. Riječ je o profilu političara koji gleda daleko naprijed. On aktualne poteze vuče mirno i smišljeno i nisam do sada vidio da bi na račun države i naroda (što mu neki spotiču) u prvi plan stavljao sebe i stranku kojoj pripada.“

Tko može osporiti dalekovidnost premijera?

Struka je struka. S ovim što je rekao ugledni liječnik moramo se složiti. U protivnom, možda nešto s nama nije u redu. Uistinu, tko može osporiti dalekovidnost premijera Plenkovića? Sve je isplanirao unaprijed. I vidi mnogo dalje nego što mi vidimo. Nama je vid zamućen. Srećom, imamo Velikog vođu koji će nas izbaviti iz teške situaciju i postaviti na pravi put. Ramljak će poništiti dugovanja ne samo prema Rusima nego i Amerikancima. Tko šljivi ugovore i međunarodno trgovačko pravo. Ovo je Hrvatska i tu ne postoje takva pravila. Vodeće svjetske sile će se pokunjeno povući i priznati kako su pali na dobru foru.

Šalu na stranu, izjava doktora Jukića me iznimno zabrinjava. Plenković je trenutno najomraženiji političar u Hrvatskoj čije se politike javno odriče i sama predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović. Svi neovisni promatrači, dakle osobe koje nisu dio premijerove svite, zgroženi su njegovim potezima. Postaje sasvim izvjesno kako će dugove Agrokora na kraju platiti porezni obveznici. Izgubit ćemo trećinu proizvodnje hrane, jedan od najvažnijih izvora pitke vode te potjerati sve potencijalne investitore i kreditore iz Hrvatske. Iza Plenkovićeve Vlade ostat će samo pustoš i pusti dugovi. Zbog čega onda ravnatelj psihijatrijske klinike Vrapče govori ovakve bedastoće koje zvuče poput nekadašnjih tekstova o drugu Titu? O kakvoj se tu iznimnoj ličnosti radi?

Sve bi to još bilo probavljivo kada te riječi ne bi dolazile od čovjeka koji predstavlja najvažniju ustanovu mentalnog zdravlja u Hrvata. Zato moramo postaviti pitanje – tko je ovdje lud? Vjerojatno smo to ipak mi, građani ove države, a sve ono što mislimo da se događa, samo nam se pričinjava.




Autor:Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.