fbpx

Udruge branitelja nagradile Jakova Sedlara ‘Zlatnim srcem’, on uputio dirljivu zahvalu!

Autor: dnevno.hr

Jakov Sedlar zahvalio je na nagradi za koju je rekao da mu je od svih dosadašnjih koje je dobio za svoj rad, ova "srcu najbliža"

Udruge branitelja koje su proistekle iz Domovinskog rata nagradili su hrvatskoga redatelja Jakova Sedlara “Zlatnim srcem”, nagradom koja je već pet puta dodijeljena istaknutim pojedincima koji su se istaknuli u doprinosu u stvaranju slobodne i samostalne Hrvatske te očuvanju istine o domovinskom ratu. Svečanost je obavljena u dvorani “Brijuni” na Zagrebačkom velesajmu uz prisutnost velikoga broja gostiju.

Iznimno nadahnuto o Jakovu Sedlaru govorili su književnici Ivan Aralica i Hrvoje Hitrec, predsjednik “Dinama” Mirko Barišić te ministar branitelja Tomo Medved. Prisutne su podsjetili na sve ono sto je taj hrvatski redatelj napravio u Hrvatskoj i u svijetu da se promovira istina o domovinskom ratu i Hrvatskoj uopće.

Na kraju, Jakov Sedlar zahvalio je na nagradi za koju je rekao da mu je od svih dosadašnjih koje je dobio za svoj rad, ova “srcu najbliža”.


Govor Jakova Sedlara u znak zahvale:

 Dame i gospodo, dragi prijatelji, 

poštovani članovi Udruge branitelja domovinskog rata “Zagrebački velesajam” i

Udruge hrvatskih branitelja domovinskog rata 91 koji ste u suradnji sa drugim udrugama i organizacijama proizišlim iz domovinskog rata odlučili dati mi  “Veliko zlatno srce”  za moj, kako ste naveli „ doprinos u stvaranju slobodne i samostalne Republike Hrvatske te očuvanju istine o Domovinskom ratu“ , od srca vam HVALA. Nema nagrade koja bi mi bila srcu draža od ove.

Hvala mojim prijateljima i dugogodišnjim suradnicima: Ivanu Aralici, Hrvoju Hitrecu, Mirku Barišiću i Mladenu Pavkoviću, na svemu što su o meni rekli u ovoj svečanoj prigodi. 

Dragi branitelji, hvala vam, jer ovo priznanje dolazi s adresa koje spadaju u najzaslužnije za ostvarenja onoga što sam sanjao kao i generacije Hrvata prije mene: neovisnu hrvatsku državu. 
Branitelji su oni koji su posvetili i blagoslovili hrvatsko tlo. Ti hrabri ljudi, i živi i oni kojih više nema, posvetili su naše tlo bez naše ili bilo čije druge moći da tome išta oduzmemo ili dodamo.

Svijet neće zapaziti niti će dugo pamtiti ono što ovdje govorimo, ali nikada ne može zaboraviti ono što ste vi, dragi branitelji, pokušali, činili i ostvarili. Međutim, sudeći po mnogo čemu s čim i s kim smo okruženi, taj sveti posao nije sasvim dovršen. Svjedoci smo stalnih pokušaja da se hrvatska država dovede u pitanje; radilo se o jeziku, beskrupuloznim tajkunskim krađama ili o suludim optužbama hrvatskih heroja i branitelja, uvijek je našim neprijateljima samo jedno u mislima: Hrvatska na neki način jest, ali neće dugo! Znaju mrzitelji i negatori svega hrvatskoga da brojčano malim narodima nije zagarantirana povijesna opstojnost i zato žele poništiti sve ono što nisu uspjeli u stoljećima tame koje je hrvatski čovjek preživio svim nedaćama usprkos. Ovdje ponajprije mislim na naš ponos, na ubijanje nade, na kulturu  i na hrvatski jezik kojim govorimo.

Na nama živima je da se posvetimo tome još nedovršenome poslu. Na nama je da se posvetimo velikoj zadaći koja je pred nama:  da posebno od časnih mrtvih branitelja preuzmemo još veću predanost tome cilju, kojemu su oni već dali punu mjeru predanosti. Da mi ovdje jasno razriješimo kako ti mrtvi hrvatski branitelji nisu dali živote uzalud, nego da će ovaj narod vodjen Bogom imati novo rodjenje slobode. 
Kada su u pitanju odanost i ljubav prema Lijepoj Našoj, kod mene nikada nije bilo limita. Nije i neće postojati ograničenje koje bi me zaustavilo da i dalje radim sve što mogu, svjedočeći koliko su hrvatski ljudi i hrvatska domovina posebni.

Dragi prijatelji, hvala vam na ovome priznanju. Bez obzira hoću li svojim djelovanjem i filmovima govoriti o vjeri, o samoubojstvima hrvatskih branitelja, o velikanima poput Stepinca ili Kuharića ili o zločincima poput Tita, uvijek ću govoriti o onome dijelu hrvatske duše kojoj je iznad i ispred svega ljubav prema Hrvatskoj.

Neka nam živi jedina i vječna Hrvatska!

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.