Udruga ‘Hrabro dijete’: ‘Iznijet ćemo kompletnu istinu i argumentirane dokaze”

Autor: A. R.

Financijski je nadzor potvrdio da je bilo povrede propisa, suštinske naravi, odnosno zloporabe položaje.

U srijedu je pomoćnik ministra financija Branko Šegon obavijestio javnost kako su nadzorom utvrđene nepravilnosti u poslovanju udruge “Hrabro dijete”. 

Za liječenje Nore Šitum prikupljeno je 4,38 milijuna kuna, a za liječenje je potrošen samo mali iznos tog novca. Financijski je nadzor potvrdio da je bilo povrede propisa, suštinske naravi, odnosno zloporabe položaje. “Zbog toga će Ministarstvo sve nalaze proslijediti DORH-u kako bi pokrenuo istragu”, rekao je Šegon.

Udruga “Hrabro dijete” odlučila je u četvrtak u 15 i 30 h sazvati tiskovnu konferenciju na kojoj će, kako kažu, “iznijeti kompletnu istinu i argumentirane dokaze”.

“Temeljem Zaključka Izvršnog odbora Udruge Hrabro dijete, a potaknuti kontinuiranim iznošenjem neistina, koristeći se navodno neslužbenim informacijama pozivamo Vas na tiskovnu konferenciju koja će se održati u četvrtak 05.12.2013. u prostorijama Udruge Hrabro dijete, Vladimira Nazora 8, Nova Gradiška, u 15 sati i 30 minuta. Poštujući Vašu borbu za pravo na pristup informacijama, a koja je temeljena Zakonom na pristup informacija, s ciljem da se ne iznose daljnje neprovjerene informacije – bit će nam izuzetno zadovoljstvo iznijeti Vam kompletnu istinu i argumentirane dokaze kojim ćemo istu potkrijepiti”, poručili su iz Udruge u priopćenju.

Predsjednica udruge, Jasminka Žužić, rekla je za Novu TV kako bi ministarstvo financija trebalo pročešljati račune Đane Atanasovske. “Ali pozivam institucije da pročešljaju i moje privatne račune! Vjerujem da će se razočarati”, nadodala je Žužić.

Autor:A. R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.