Foto: Ilustracija

UČITELJI UJEDINJENI: ‘Nije moguće voditi nastavu istovremeno u školi i s onima kod kuće’

Autor: Dnevno

Glavna tajnica Sindikata hrvatskih učitelja Ana Tuškan, devet dana prije početka školske godine, rekla je kako su mnoga pitanja učitelja bez odgovora, ali i da vjeruje kako će dobiti odgovore jer detaljan plan Ministarstva obrazovanja svi iščekuju.

“Puno je pitanja ostalo neriješeno, ali nadamo se da će nam javiti što prije. Do sada se nije dozvolilo zapošljavanje domara, kuhara, administrativnih radnika… A svi oni imaju problema. Najveći je što kada netko ode u mirovinu ne može se nitko zaposliti. Nadamo se da će Ministarstvo sada riješiti taj problem”, rekla je za N1.

“Važno je i riješiti pitanje prijevoza učenika. Prijevoznici imaju smanjeni opseg posla, a trebalo bi povećati broj prijevoznika, trebalo bi osigurati više minibuseva… Epidemiološka situacija varira od županije do županije i trebamo osigurati siguran prijevoz učenika. Ako se ne osigura zaštita svih u sustavu obrazovanja trošak bi mogao biti još veći”, dodala je.

Sustav obrazovanja ne može bez učitelja, a kako tvrdi Tuškan oni su spremni.

“Učitelji su uvijek spremni, oni iskustva imaju, ali ne želimo da se ponovi prošla godina. Dolazi nam dosta upita s terena oko produženog boravka, izbornih predmeta koje pohađa više razreda. Kažu da se može raditi i istovremeno online s više razreda, no nije moguće provoditi istovremeno nastavu s učenicima u školi i onima kod kuće”, govori.

Dodala je i kako su izašle upute za plesne škole, ali nisu za glazbene.

“Dodatno zabrinjavaju visokorizični dionici obrazovnog sustava, a to će se za sada rješavati pojedinačno. Ako dijete izbiva duže od mjesec dana, to će rješavati školski liječnik. Nema smisla kukati, nego trebamo raditi na tome da odgovorimo na sva pitanja”, zaključuje.




VUČIĆ IMA PORUKU ZA TRUMP-a! Sprema se šok u Americi!? Govori se o zamki: Povijesni susret mogao bi eskalirati!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.