SDP Vinkovci

U Vinkovcima osvanuo grafit ‘SMRT OLIVERU FRLJIĆU’, iz SDP-a stigla ogorčena reakcija!

Autor: T. P.

"Danas je to Oliver Frljić, sutra to možete biti Vi, netko od Vaše rodbine i susjedstva. Zašto? Zato što ekstremizam i iracionalna mržnja ne biraju – njima će 'meta' prvo biti svi koji se opiru, a zatim i oni koji su šutjeli i nisu pružali nikakav otpor, a to je uvijek samo korak do najgorega", zaključuju iz SDP-a Vinkovci.

U centru Vinkovaca osvanuo je grafit u kojem piše “SMRT OLIVERU FRLJIĆU”. Na taj je detalj ukazao vinkovački SDP koji tvrdi da je riječ o “grafitu opasnih namjera koji budi ružne uspomene na neka prošla vremena”.

“Još su stari Grci prije 2500 godina zaključili da je cjelokupna ljudska povijest kružnoga kretanja – dakle da se slični ili isti događaji konstantno ponavljaju. Ne možemo, a ne uvidjeti tu sličnost s Hrvatskom 2016. godine jer svi smo svjesni jačanja ekstremizma, stigmatiziranja i osuđivanja građana koji se ne uklapaju u primitivne rasno i etnički čiste koncepcije zaluđenih pojedinaca kojima su poziv na progonstvo, nasilje ili čak smrt normalan dio svakodnevice. U ovakvim trenucima najgore što cjelokupno društvo može uraditi jest – šutjeti, jer ovdje nije riječ samo o bezopasnom i nimalo humorističnom natpisu (termin „grafit“ i ne bi trebali koristiti jer on ipak ponekad predstavlja i nekakvu umjetničku konstrukciju u sebi), već možemo govoriti o rastućem trendu mržnje i diskriminacije usmjerenom protiv ljudi u čijem opisu posla stoji – provocirati javnost da ih se protrese iz njihovog malograđanskog mikrokozmosa i osvijesti o nazadnom i katastrofalnom intelektualno-duhovnom stanju u kojemu se hrvatsko društvo nalazi”, ističu iz vinkovačkog SDP-a iz kojeg smatraju da je dužnost svakoga građanina Hrvatske reagirati na bilo kakav oblik govora mržnje, diskriminacije i pozivanja na nasilje.

“Danas je to Oliver Frljić, sutra to možete biti Vi, netko od Vaše rodbine i susjedstva. Zašto? Zato što ekstremizam i iracionalna mržnja ne biraju – njima će ‘meta’ prvo biti svi koji se opiru, a zatim i oni koji su šutjeli i nisu pružali nikakav otpor, a to je uvijek samo korak do najgorega”, zaključuju iz SDP-a Vinkovci.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.