Dubravka Petric/PIXSELL

U Umagu uhićen 41-godišnji diler s više od tri kilograma marihuane

Autor: Hina

Istarska policija uhitila je u Umagu 41-godišnjeg muškarca, u čijoj je kući na području Grožnjana pronašla tri paketa s ukupno više od tri kilograma marihuane i digitalnu vagu, a pretragom drugih stambenih objakata i vozila osumnjičenog pronađene su manje količine kokaina i marihuana, izvijestila je u utorak Policijska uprava istarska.

Temeljem ranije prikupljenih saznanja da se osumnjičeni bavi preprodajom droge, policajci su 41-godišnjeg muškarca uhitili u ponedjeljak oko 13,30 sati u Umagu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli voditelj Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave istarske Valter Gržeta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je pretražila vozila te više stambenih objekata na području Umaga i Grožnjana, koje koristi osumnjičeni 41-godišnjak. U kući u Grožnjanu pronađena su tri paketa u kojima se nalazilo ukupno 3.185 g marihuane i digitalna vaga.

U nastavku istrage policija je pretražila i kuću u Umagu gdje su pronašli jednu vrećicu sa 6,7 g kokaina i vrećicu sa 6,8 g sredstva za povećanje mase, digitalnu vagu i više od sto tisuća kuna u raznim valutama za koji novac se sumnja da potiče od počinjenja kaznenog djela.

Pretragom jednog od vozila kojim se osumnjičen koristi, pronađeno je još 18,9 g marihuane.

Pronađena droga je oduzeta te će se dostaviti na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja ”Ivan Vučetić” u Zagrebu, a osumnjičeni je danas uz kaznenu prijavu priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske.

Predstavljajući rezultate kriminalističkog istraživanja, voditelj Gržeta istaknuo je kako je ovo kriminalističko istraživanje rezultat višemjesečnog rada policijskih službenika i nastavak niza složenih kriminalističkih istraživanja koje je istarska policija provela u proteklim mjesecima s ciljem suzbijanja zlouporabe opojnih droga i zahvaćanja osoba koje se bave preprodajom droge na području naše policijske uprave.




Također, pohvalio je i suradnju s građanima jer su upravo oni dali ključne informacije koje su uvelike doprinijeli razrješavanju ovog kaznenog djela.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.