fbpx

U Slavonskom Brodu glasaju i angažirani u zimskom centru za izbjeglice

Autor: Hina

"Izlazak na biračko mjesto nije samo građanska dužnost, nego i obaveza svakog da doprinese demokraciji na način da odluči. Ne može se poslije plakati, ako niste sudjelovali", rekao je Ostojić nakon glasanja.

U Slavonskom Brodu u nedjelju na parlamentarne izbore izlaze i građani koji se u tom gradu privremeno nalaze, a riječ je o pripadnicima policije te zaposlenicima i volonterima humanitarnih organizacija trenutno angažiranima u zimskom centru za izbjeglice.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u Slavonskom Brodu je rekao da je izlazak na birališta omogućen svima koji su trenutno angažirani u izbjegličkom centru, a na glasačkom mjestu u Slavonskom Brodu i sam je obavio svoju građansku dužnost.

“Izlazak na biračko mjesto nije samo građanska dužnost, nego i obaveza svakog da doprinese demokraciji na način da odluči. Ne može se poslije plakati, ako niste sudjelovali”, rekao je Ostojić nakon glasanja.


Na upit novinara što očekuje od ovih izbora, ministar kaže kako će oni biti ogledalo želja građana. “Uvijek treba poštovati želju građana. U Hrvatskoj posebno cijenim što izbori prolaze mirno”, rekao je Ostojić te dodao da je drago zbog visoke izlaznosti do 13 sati  jer tako raste i legitimitet onima koji će biti izabrani.

Među najstarijim biračima koji će danas izaći na birališta u Brodsko-posavskoj županiji je i Ešefa Hasanagić (97) koja živi u Domu za stare i nemoćne u Slavonskom Brodu. “Premda se teže krećem ipak ću uz pomoć kćeri otići do glasačkog mjesta. Na svake izbore izlazim redovito, pa ću tako i na ove. Dokle god mogu ići, izlazit ću na izbore”, kaže Ešefa.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.