U školama uskoro prvi priručnik o Domovinskom ratu!

Autor: M. Marić

Namjera izdavača bila je na jednome mjestu obuhvatiti sadržajni, ali i metodički pristup nastavi povijesti.

“Političko vodstvo i vojni zapovjednici zaraćenih strana u Domovinskom ratu” prvo je poglavlje u prvom priručniku namijenjenom nastavnicima povijesti u osnovnim i srednjim školama čija je tema Domovinski rat, prenosi Jutarnji list.

Priručnik je napravljen u izdanju Školske knjige s ukupno 164 stranice, a njegova će se promocija održati danas. Nakon predstavljanja političkog vodstva hrvatske strane (Tuđman, Domljan, Agotić i Tus), slijede fotografije na kojima se nastavljaju portreti 11 predstavnika Srbije i Crne Gore, a 11 stranica u priručniku govori o ratu u Bosni.

Na podtemu “Sjećanje na Vukovar” nastavlja se tema o herojima Domovinskoga rata započeta izvješćem Franje Tuđmana o stanju nacije (1995).

Iako je riječ o prvom proboju ove tematike kao zasebnog izdanja namijenjeno nastavnicima povijesti, jedna od suautorica sugerira kako ne bi bilo dobro da ono ostane i jedino. Deniver Vukelić, urednik knjige i ujedno urednik povijesti u Školskoj knjizi, naglasio je kako je namjera izdavača bila na jednome mjestu obuhvatiti sadržajni, ali i metodički pristup nastavi povijesti.

Priručnik neće biti obavezno štivo, ali ga mogu odabrati nastavnici koji žele znati više.

Autor:M. Marić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.