Damir Spehar/PIXSELL

U Rijeci izbori za vijeća mjesnih odbora

Autor: Hina

Izbori za vijeća mjesnih odbora u Rijeci odvijaju se u nedjelju, a bira se pet ili sedam članova vijeća u svakom mjesnom odboru, ovisno o broju stanovnika.

 Biraju se članovi vijeća 34 mjesna odbora, birališta su otvorena do 19 sati, a Izborno povjerenstvo bi rezultate trebalo objaviti u roku od 24 sata od zatvaranja birališta.

 Mjesni odbor je oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o pitanjima od njihovog svakodnevnog i neposrednog interesa za život i rad, a čine ga svi građani koji imaju prebivalište na tom području. Punoljetni građani biraju svoje predstavnike u vijeća mjesnih odbora na mandat od četiri godine.

 Vijeće mjesnog odbora utvrđuje probleme i potrebe građana na svom području i prioritete njihovog rješavanja. Rješava ih uz pomoć radnih tijela odbora, uz pomoć udruga, komunalnih društava, nadležnih odjela gradske uprave, drugih  pravnih subjekata i građana.Vijeće donosi godišnji program, plan aktivnosti i financijski plan.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.