fbpx

‘U pakiranjima od litre mljekare MILS iz Sinja nedostaje decilitar mlijeka!’

Autor: Damir Kramarić

Nakon što sam izmjerio prvih pola litre 'Moje kravice', ostatak sam ulio u mjernu posudu te sam primijetio da mi nedostaje decilitar. Ovorio sam i drugu 'litru' te sam ju cijelu ulio u mjernu posudu, no opet je nedostajao decilitar! - ističe naš čitatelj iz Pule. Direktor mljekare ne priznaje ova mjerenja.

– Prodajući tobože iznimno jeftino mlijeko, mljekara MILS iz Sinja ustvari vara kupce, jer im pod litru prodaje devet decilitara – tvrdi naš čitatelj iz Pule (podaci poznati uredništvu).

Radeći puding otkrio prijevaru

– Pošao sam kćeri napraviti puding, pa sam zato mjerio količinu mlijeka. Nakon što sam izmjerio prvih pola litre mlijeka ‘Moja kravica’, ostatak sam ulio u mjernu posudu, kako bih imao i za puding od čokolade. Tada sam primijetio da mi nedostaje decilitar. Najprije sam pomislio da sam se zabunio prilikom prvog mjerenja, pa sam u drugu posudu dolio malo iz prve, no opet je nedostajao deci. Kasnije mi ‘vrag’ nije dao mira pa sam otvorio i drugu ‘litru’ te sam ju cijelu ulio u posudu. No ‘čudo’ se ponovilo. I u drugom pakiranju ‘Moje kravice’ nedostajao je decilitar! – pojasnio je R. D., koji je poslao i fotografije ‘isparjelog’ mlijeka koje je kupio u marketu Plodina u Puli, a koje je stajalo 3.98 kuna po ‘litri’.


Nakon tog neugodnog otkrića, R.D. se, kaže, požalio direktoru mljekare MILS, Sinj, Vladimiru Škori, koji mu se isprva ispričao zbog moguće pogreške te mu obećao da će provjeriti o čemu se radi. No par tjedana kasnije poslao mu je dopis u kojem ga je uvjeravao da je s mlijekom sve u redu, jer ‘da se mlijeko u tetrapak puni automatski i bez utjecaja ljudi’, te da ne može uvažiti njegovu reklamaciju.

I u drugim pakiranjima nedostajao je decilitar

Naš čitatelj ponovno je nakon toga u Rijeci kupio nekoliko litara istog mlijeka, ali i ‘Trajno mlijeko’ mljekare MILS iz Sinja, te ih je ponovno mjerio i utvrdio da opet u svim pakovanjima nedostaje decilitar. Nakon toga je u mjernu posudu, kako reče, ulio litru mlijeka jednog hrvatskog proizvođača, nakon čega se pokazalo da to pakiranje doista sadrži litru mlijeka (naš izvor poslao nam je i brojne fotografije koje potvrđuju rezultate njegova mjerenja).

– Odbili smo tu reklamaciju jer tvrdimo da je u tertrepaku litra mlijeka, a ne devet decilitara. A to što ste vi ili vaš čitatelj nešto mjerili, ništa nam ne znači, jer vi niste kvalificirani za mjerenje naših proizvoda – odgovorom na naše pitanje šokirao nas je Vladimir Škoro, direktor mljekare MILS iz Sinja, koji nam je potom održao pravo malo predavanje o osnovama mjerenja.

Direktor Škoro: Mjerenje se uči na fakultetu, vi niste kvalificirani za to!

– Koje ste vi struke? Novinar! E vidite, ja sam inženjerske struke pa znam da je mjerenje predmet koji se uči na fakultetu. Postoje cijeli udžbenici o mjerenju, što znači da ne može svatko tko se sjeti i kad se sjeti izmjeriti količinu mlijeka. Odbijam stoga sve reklamacije i žao mi je da se vi u to uopće uplićete – s visoka nas je podučio direktor mljekare MILS iz Sinja, uvoznik mlijeka iz Kozarske Dubice u Bosni i Hercegovini, koje se u Hrvatskoj najčešće može pronaći na policama Plodina, Kauflanda te Lidla.
Premda nekvalificirani za taj posao, i sami smo htjeli izmjeriti količinu mlijeka u pakiranju ‘Moje kravice’ ili Milsovog ‘Trajnog mlijeka’, no za višednevne mećave koja je na nekoliko dana blokirala dostavu iz BiH, u Zagrebu nismo uspjeli pronaći niti jedno pakiranje.

Pokušali smo nazvati i otvoreni telefon Potrošača, no taj broj društva za zaštitu potrošača je zbog zauzetosti po običaju bilo nemoguće dobiti.

Na kraju nam je jedino preostalo čitatelje upozoriti na moguću prijevaru te ih pozvati da sami s vremena na vrijeme kontroliraju količinu kupljenog mlijeka, ali i drugih proizvoda.
Autor:Damir Kramarić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.