Foto: Duje Klaric / CROPIX

U ovom hrvatskom gradu nitko neće pred oltar: Morali povećati naknadu za novorođenče

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Na preksinoćnjem zasjedanju buzetskog Gradskog vijeća jednoglasno je donijeta odluka da će jednokratna novčana pomoć za novorođeno dijete ove godine iznositi tisuću eura po djetetu, piše Glas Istre.

Roditelji će sredstva jednokratne novčane pomoći isplatiti u tri obroka: 500 eura nakon rođenja ili posvojenja djeteta, 250 eura kad dijete navrši prvu godinu života ili kad se navrši godina dana od posvojenja te 250 eura kad dijete navrši drugu godinu života ili kad se navrši druga godina od njegova posvojenja.

Grad Buzet je ovom odlukom izjednačio visinu naknade za svako novorođeno dijete za koje su u ovogodišnjem proračunu planirana i osigurana sredstva u iznosu od 30.000 eura, što je dostatno za 60 novorođenčadi.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Naknadu povećali sa 265 eura

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju roditelji koji su najmanje godinu dana prije rođenja djeteta živjeli neprekidno na buzetskom području te da novorođeno dijete ima prijavljeno prebivalište i živi na buzetskom području. Pod istim uvjetima pravo mogu ostvariti i posvojitelji za dijete koje ima prijavljeno prebivalište na buzetskom području.

‘BEZ OVOGA NEMA NI OPSTANKA HRVATSKE DRŽAVE!’ Dr. Šterc podiže glas razuma: ‘Rastaču ono što nam je najvrednije s takvom mirnoćom’

“Veseli što smo u ovom mandatu naknade za novorođenčad povećali s 265 na tisuću eura”, kazao je Potpredsjednik Gradskog vijeća, SDP-vac Vedran Majcan dodavši da ipak zabrinjava činjenica da se prošle godine u Župi Buzet nije vjenčao niti jedan par iz Buzeta.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.