FOTO: Domovinski pokret

U MIROVINU GA POSLAO RUBALA! Surađivao s SDP-om, Bandićem, Kosor: Tko je novo Škorino ‘pojačanje’?

Autor: Iva Međugorac

Stranka umirovljenika Lazara Grujića, novo je pojačanje Domovinskog pokreta na čijem je čelu Miroslav Škoro.

No, čini se kako je ova suradnja uzavrela strasti u Škorinom timu, najvećim djelom zbog Grujićeve pomalo kontroverzne biografije.

Naime, prije nešto više od godinu dana Grujić je pokušava realizirati suradnju s Bernardićevim SDP-om. ”Ja bi s ponosom rekao- ja sam Berin penzić”, izjavio je te prigode Grujić čija je stranka na prošlim izborima za Europski parlament podupiraola SDP. Tijekom gostovanja na N1 televiziji Gujić je u tom periodu izražavao nadu da će preko SDP-a postati parlamentarna stranka. “Mi ovdje u ovoj konstelaciji snaga, koja se bude stvorila sa SDP-om za sljedeće izbore, zadržavamo svoju vjerodostojnost, svoju političku opciju i ne dolazi da ćemo se za bilo što prodati”, kazao je tada Grujić.

Inače, Stranka umirovljenika je 2016. godine Jadranki Kosor nudila je da na izborima koji su se održavali te godine bude nositeljica liste u jednoj izbornoj jedinici. Osim toga, Grujić je bio blizak i sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tako koncem 2018. godine na jednom mediju objavio autorski tekst u kojem je objasnio zašto smatra da je Bandić nekoliko kopalja ispred svih svojih političkih oponenata i oporbe.

Škoro nije htio otkriti u kojoj će izbornoj jedinici Grujić biti na listi, jer još nisu završili pregovore sa svim potencijalnim partnerima. No zna se da je Grujić na izborima 2011. godine bio na listi Ljube Jurčića u sedmoj izbornoj jedinici, mediji su tada problematizirali njegovu mirovinu. Naime, dotični prima invalidsku mirovinu koju je koncem  rujna 1993. godine potpisao kontroverzni doktor Drago Rubala. U mirovinu je s  mjesta generalnog direktora u Jugorapidu poslan zbog depresije, problema s cirkulacijom, kralježnicom i kukovima, zbog čega je invalidnost u trenutku umirovljenja iznosila maksimalnih 100 posto!

POGREŠNO! NEOPROSTIVO! Škoro s Gruićem izdao desnicu? ‘Ispao sam budala’




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.