Photo: Matija Habljak/PIXSELL

U KOVAČEVIĆEVOJ MREŽI FIRMA HDZ-ova MOĆNOG MINISTRA? Uskok se zainteresirao za zaboravljenu aferu

Autor: Iva Međugorac

Bivši direktor Janafa Dragan Kovačević s novim uhićenjem našao se u novim problemima, Uskok naime sumnja kako je od poduzetnika primao mito kojega je kompenzirao tako što je njihovim tvrtkama dodjeljivao poslove s Janafom.

Jedan od tih poduzetnika navodno je i Ivan Širić od kojega je prema sumnjama Uskoka Kovačević dobio novu Alfu Romeo i najam Lexusa, ta vozila dobio je za svoju kćer i sina, a osim toga na Uskokovom popisu spominje se i luksuzni stan u zagrebačkom Ban Centru kao i novi stan na splitskom Žnjanu.

Širića se spominje zbog poslova održavanja informatičke opreme Janafa, a Uskok istražuje i dobivanje poslova izgradnje naftnih spremnika koji su u Kovačevićevoj eri dodjeljeni tvrtki koja se bavi informatikom.

Zašto je ‘izguran’ Đuro Đaković?

Navodno se radi o tvrtci KING ICT gdje je svojedobno na upravljačkim pozicijama sjedio bivši ministar obrane Damir Krstičević. Tema je ovo koja se i ranije stidljivo problematizirala u hrvatskim medijima pa se tako pisalo kako je umjesto specijaliziranog Đure Đakovića ogroman posao s Janafom za izgradnju naftnih spremnika dobio KING ICT.

Radilo se o poslu izgradnje terminala na Omišalju, a taj posao procjenjivan je na više od 240 milijuna kuna pa su se mnogi iznenadili zbog toga što KING ICT doista nije imao nikakve reference temeljem kojih bi sudjelovao u ovom projektu. No, Kovačević je u to doba tvrdio kako je ponuda Đure Đakovića od 30 milijuna kuna skuplja, a oni su se odlučili za jeftinijeg ponuđača, koji je doduše u međuvremenu cijeli posao poskupio pa je Janaf na koncu za ovaj posao izdvojio 280 milijuna kuna, odnosno deset milijuna kuna više nego je iznosila ponuda Đure Đakovića.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.