Davor Javorovic/PIXSELL

U koloni sjećanja prošlo oko 64 tisuće ljudi

Autor: Hina

Po podacima policije tijekom dana u Vukovaru nije zabilježen niti jedan incident, te je komemorativno okupljanje prošlo mirno

Ulicama Vukovara u Koloni sjećanja kojom je obilježenja 26. obljetnica stradanja toga grada u Domovinskom ratu, prošlo je oko 64.000 domoljuba iz svih krajeva Hrvatske, potvrdile su gradske vlasti.

Po podacima policije tijekom dana u Vukovaru nije zabilježen niti jedan incident, te je komemorativno okupljanje prošlo mirno i dostojanstveno.

U Vukovaru je obilježena 26. obljetnica stradanja u Domovinskom ratu i Dan sjećanja na žrtve Vukovara 1991., komemorativnim okupljanjem u dvorištu vukovarske bolnice odakle su se sudionici obilježavanja u Koloni sjećanja uputili prema Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata na kojem su državna i druga izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

Misu zadušnicu predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević.

Vukovarci će se večeras prisjetiti ubijenih i nestalih hrvatskih branitelja puštanjem u Dunav upaljenih lampiona u sklopu projekta Svjetlosna rijeka sjećanja.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.