fbpx

U INTIMNOSTI PREŠLI GRANICU: Misteriozni muškarac u sitnim noćnim satima na vrućoj liniji s Milanovićem

Autor: I. Delić

Premijer Milanović na vrućoj je liniji s dotičnim novinarom neprestano.

Udari na njegove slabosti, mora da je bio savjet kojega je američki stručnjak za kampanje udijelio premijeru Zoranu Milanoviću koji se svim silama trudi zasjesti u još jednom mandatu u fotelju čelnog čovjeka Vlade. Akter ove priče na čije bi slabosti Milanović trebao udariti jest njegov najveći i najljući konkurent te predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko. Slabost koju je Braun prepoznao u redovima šefa oporbenjaka pomanjkanje je verbalnih sposobnosti. Sukladno tome još od predsjedničkih izbora Milanović napada Karamarka. Njega i isključivo njega jer nema se namjeru spuštati ispod te razine. U svojim napadima Karamarka i njegovu stranku pokušava prikazati kao najveće zlo, dok sebe predstavlja kao obrazovanog čovjeka iz naroda, koji zna što je ljudima potrebno. Istini za volju, sva Milanovićeva znanja već smo vidjeli i teško da se u predizbornoj godini nešto može promijeniti. Jednako tako, iskreno moramo priznati da Karamarko i nije neki veliki govornik. No, s druge strane što su nam uopće donijeli oni koji su puno i dobro govorili, a malo toga izgovorenog realizirali?

Muke po sučeljavanju

Bilo kako bilo, nisu to pitanja koja more Milanovića. On se ovih dana pita kako još jednom doći na vlast pa je sukladno tome preko sebi odanih medija i novinara Karamarka pozvao na sučeljavanje koje bi se trebalo odviti na javnoj televiziji u emisiji Nedjeljom u 2. Svjestan da mu takve polemike ne idu u prilog, svježe oženjeni Karamarko taj je poziv odbio, jer kako stoji u priopćenju njegove stranke, ne namjerava se sučeljavati prije početka izborne kampanje.


– Poručujemo Zoranu Milanoviću da se u ovom trenutku sučeljava s nezaposlenima, blokiranima, ovršenima, obespravljenima  i svima onima kojima je njegova Vlada život učinila nesnošljivim. Mnogi od njih dali su mu mandat da rješava probleme, a on bi, umjesto toga, raspirivao atmosferu obračuna.

Učestalo zazivanje sučeljavanja samo je nastavak Milanovićevog svađalačkog ponašanja i medijskog spina, umjesto da se bavi rješenjima o tome kako izvući zemlju iz krize. Zato ćemo ga svi zajedno poraziti na izborima, jer to je, očito, jedini jezik koji Zoran Milanović razumije.

Sučeljavanje ili javna debata političkih suparnika bit će kada za to dođe vrijeme, odnosno u službenom dijelu kampanje, kada i nalažu pravila političke utakmice. Kad se u SDP-u već toliko pozivaju na demokratske standarde, demokratski je prvo objaviti datum izbora, jer ga njihov predsjednik zna, a ostali ne – odbrusili su iz HDZ-a.

Mali noćni razgovori

Možda se na prvi pogled čini kako Karamarko izbjegava verbalni rat s Milanovićem. Ali u ovoj priči to je ionako manje bitno. Zanimljivo je kako se taj poziv na susret kod Ace odvio preko Novoga lista, konkretnije preko njihova novinara Dražena Ciglenečkog, s kojim šef HDZ-a prema tvrdnjama iz Nacionala i nije u najboljim odnosima. Dapače, po dolasku na vlast misli ga se riješiti. No, o tom po tom. Vratimo se na Milanovića koji trenutno upravlja državom držeći čvrsto kormilo broda koji tone u svojim rukama. Mjesecima je prema tvrdnjama izvora bliskog premijeru vruća njegova telefonska linija. A s druge strane jedan javnosti dobro znan novinar kojemu mnogi kolege dodaše pridjev partijski – Dražen Ciglenečki, koji kao što je već razvidno iz navedenog u ovome tekstu svoje uratke objavljuje u Novom listu. Kada ne piše Cigla, kako ga nazivaju u novinarskim krugovima, redovito komunicira s premijerom. To je u konačnici i dio njegova posla, reći će neki. Međutim,drugi pak kazuju da je granica prijeđena do te razine da se ovaj dvojac čuje čak i u sitnim noćnim terminima, što je nadasve neobično, ali i pokazuje da njihov odnos nalikuje na prijateljstvo bez granica.

Osim što se po kuloarima već počelo nagađati da je glavni izvor ovog novinara za sva zbivanja u Vladi upravo premijer, osobe povrijeđenog ega bliske premijeru kazuju da je spomenuti dvojac u toliko prisnim odnosima da Ciglenečki predsjedniku Vlade dijeli savjete o tome u kojem smjeru povesti državu. Mali problem mogao bi ležati u tome što hrvatski građani nisu birali ovog novinara da ih povede u bolju budućnost, već su tu čast dali premijeru Milanoviću.
Iskustvo s Matijom Babićem

Za one neupućene, ili pak s pravom nezainteresirane građane, Ciglenečki je inače svojedobno vodio žestok rat s Matijom Babićem, na kojega ne treba previše trošiti riječi. Mlađahni Babić tada je spoznao pravu ulogu Novog lista u hrvatskom medijskom prostoru. Istina, s nekoliko godina zakašnjenja, iz krivih motiva. Posebno lijepo mišljenje tada je iznio o notornom partijskom potrčku, koji je u nekoliko navrata doslovno lagao, Draženu Ciglenečkom.

– Dražen Ciglenečki, bezvrijedni propagandistički partijski izmet zaposlen u “Novom listu”, marginalnom mafijaškom glasilu koje se nekad smatralo novinama, u posljednjih nekoliko dana izvršio je medijsku egzekuciju članice povjerenstva za sukob interesa koja je osudila Šegona, i novinara koji više godina istražuje korupciju predsjednika Josipovića. Duboko smatram da “novinari” poput Ciglenečkog za svoj sramotni gebelskovski angažman moraju biti strogo kažnjeni. Ako ne dugogodišnjim zatvorskim kaznama, onda doživotnim progonom iz novinarske profesije. Kako zakoni nemaju problem sa kancerogenim truležom poput Ciglenečkog, ostaje da se s njima pozabavimo mi. Tim osobnije, što takva vrsta neljudi šteti i borbi protiv korupcije i sramoti profesiju kojom se mi bavimo, a oni zbog propagande kriminala koriste. Ciglenečki, vidimo se – poručio je Babić ‘izmetu’ iz Novog lista.  Naravno, ovo je Babićeva poruka s Facebooka.
Autor:I. Delić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.