Pixabay

U DALMACIJI OSNOVANA NOVA STRANKA ZANIMLJIVA IMENA: Cilj su im sljedeći izbori, a evo za što će se zalagati

Autor: Hina/Andrej Jelušić

Na jugu Hrvatske, u Makarskoj, je održana osnivačka skupština Nezavisne lista Osejava (NLO), koja u svibnju namjerava izaći na lokalne izbore.

Njezini su članovi ekološki aktivisti iz Udruge za održivi razvoj Osejava, koja se bori protiv prekomjerne betonizacije i izgradnje u Makarskoj. Osnivačka skupština održana je jučer.

Povod za osnivanje političke stranke bilo je dugogodišnje ignoriranje volje građana od gradskih čelnika, pogodovanje privatnim interesima nasuprot javnom interesu te kontinuirana devastacija grada i degradacija Makarske kao turističkog odredišta.

Osejava je naziv makarskog poluotoka i park-šume koja se proteže do ulaza u Tučepe.

Nezavisna lista Osejava deklarira se kao stranka koja će svoje djelovanje usmjeriti prema razvijanju strategija u skladu s načelima održivog razvoja i odgovornog upravljanja prostorom, uvažavanju mišljenja struke, transparentnom i otvorenom radu, interakciji građana s gradskom upravom te ekološkoj odgovornosti prema sadašnjim i budućim naraštajima, priopćili su iz makarske Nezavisne liste Osejava.

Autor:Hina/Andrej Jelušić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.