FOTO: tsvz

TVRTKA GODINAMA GOMILA GUBITKE, A HDZ-ovcu U UPRAVI DIGLI PLAĆU: Evo kako su to opravdali

Autor: Dnevno

Član Uprave tvrtke Tehnički servisi željezničkih vozila (TSŽV), tvrtke kćeri HŽ Putničkog prijevoza, Kruno Cavrić, nedavno je na svojem radnom mjesto dobio veliku povišicu, piše Index.

Cavriću je, naime, podignuta neto plaća sa 17.000 kuna na 22.000 kuna, doznaju.

Na upit zašto je Cavrić dobio takvu povišicu, iz tvrtke objašnjavaju da je od 7. travnja do 30. lipnja ove godine gotovo pa spasio tvrtku, riješio niz problema te “efektivnim djelovanjem vrlo brzo i učinkovito u potpunosti i dugoročno stabilizirao poslovanje društva”.

Inače, radi se o tvrtki koja već godinama gomila gubitke; 2019. godinu završili su sa 153 tisuće kuna gubitka, a 2018. godinu s 2,3 milijuna kuna gubitka, dok je 2017. godina zaključena s 2,2 milijuna kuna minusa. Uprava od travnja ove godine broji dva člana, a to su Hrvoje Zajec kao predsjednik Uprave te Kruno Cavrić kao član Uprave.

“Odluka Nadzornog odbora temeljena je na rezultatima rada nove Uprave koja je imenovana 07.04.2020.godine. Naime, ne samo što je nova Uprava svojim efektivnim djelovanjem vrlo brzo i učinkovito u potpunosti i dugoročno stabilizirala poslovanje društva ozbiljno uzdrmano korona krizom, nego je i savjesnim i odgovornim upravljanjem riješila niz problema koji su opterećivali poslovanje društva u velikoj mjeri i prije korona krize, tako da je osjetno smanjila dug prema dobavljačima, na nulu svela ogroman dug kupaca prema društvu te uspješno i u korist društva zatvorila niz otvorenih pitanja s poslovnim partnerima. U stvari rješavala je brzo i učinkovito probleme i štete nastale zbog pogrešne politike i narušenih međuljudskih odnosa iz proteklog razdoblja”, odgovorili su na upit Indexa.

Iz tvrtke su pojasnili kako je članu Uprave osjetno povećan opseg poslova. Također, TSŽV-om sada upravlja dvočlana Uprava dok je “prije imenovanja g. Cavrića Uprava bila tročlana, što je rezultiralo uštedom u vidu ukupnog troška plaće Uprave”, nadodali su.

“Poslovnikom o radu Uprave TSŽV predsjednik i član Uprave zajedno odgovaraju za rad svih poslovnih područja kao i odvijanje svih poslovnih procesa. S ciljem efikasnosti Predsjednik Uprave vodi brigu o poslovima održavanja i čišćenja, a Član Uprave vodi brigu o koordinaciji poslovnih područja nabave, prodaje, ekonomsko-financijskih poslova te zajedničkih poslova”, pojasnili su točno zaduženja koja imaju članovi Uprave

Iz tvrtke su na uvid dali i pismo potpore Upravi jednog od sindikata koji djeluje u sklopu TSŽV-a, koje potpisuje Ilija Bulić, inače predstavnik radnika u Nadzornom odboru, a u pismu se naglašava kako je Uprava koja je krenula s radom u travnju ove godine napravila “značajne pomake”.

Pismo inače ima današnji datum, 22. rujna.

Inače, Cavrić je umirovljeni je pukovnik HV-a, tajnik je Zajednice branitelja HDZ-a “Gojko Šušak” te je sudjelovao u političkim kampanjama HDZ-ovih kandidata kao što je bila ona Kolinde Grabar-Kitarović.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.