Photo: Patrik Macek/PIXSELL

TVRDILO SE DA JE POJEO STADO JANJACA KOJE NIJE PLATIO! HDZ-ov načelnik i sve njegove afere

Autor: Iva Međugorac

Oni su svuda oko nas. Vladaju u svojim mikro sredinama, imaju zaposlenike i podanike, skupljaju glasove. Oni su lokalni šerifi. Donosimo serijal lokalnih moćnika koji žare i pale u svojim općinama…

Dugogodišnji načelnik općine Jasenice, titula je to kojom se može podičiti samozatajni Martin Baričević, HDZ-ovac koji je na naslovnice dospio zbog spora s lokalnim ugostiteljem koji ga je optužio da mu je ‘pojeo stado janjaca’  koje mu nije platio.

Spore se zbog janjetine

Te tvrdnje Baričević još uvijek pokušava osporiti po sudovima, a za to vrijeme bori se i s medijskim napisima o svojem sinu za kojega se tvrdilo kako je privatnu školu završio na račun poreznih obveznika, taj je novac Baričević u međuvremenu vratio, no znatiželju javnosti nije umirio pa je tako sin Baričević u medije dospio i zbog gradnje kafića u Maslenici koju je inspekcija zatvorila pošto mu je otac koncesiju dodijelio mimo natječaja.

Četiri duga mandata

Baričević je inače po struci kriminalist koji u službenoj biografiji naglašava i kako je dragovoljac Domovinskog rata, ali i član HDZ-a još od početka 90-tih, u stranci je obnašao paletu dužnosti, kako na županijskom tako i na državnom nivou. Na dužnosti načelnika je još od davne 1997. godine, odnosno četiri mandata, a osim njega afera nije lišen ni Baričevićev zamjenik Dano Rončević koji se u medije probio zato što je osumnjičen da je s obitelji sudjelovao u premlaćivanju susjeda, no u ovom slučaju postupak još traje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.