Foto: Goran Mehkek / CROPIX

TUĐMANOVAC, KONZERVATIVAC, HDZ-OVAC OD 90-IH: Evo što je Plenkoviću poručio čovjek kojeg eliminira

Autor: Iva Međugorac

Jedan od članova zagrebačkog HDZ-a koji su se našli na popisu za sankcioniranje jest i Ante Šimunović koji je za Večernji list otkrio da će se boriti na stranačkom Časnom sudu. Kako je nadalje kazao oiz Viber grupe izašao je kada su je preuzeli Škorini, budući da on popudpire predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović.

-. Kada je Andrija Mikulić imenovan za glavnog državnog inspektora u grupi sam pisao da toga nema ni u Sjevernoj Koreji da je glavni državni inspektor ujedno i predsjednik najveće stranačke organizacije. Jandrokovića sam nazivao “Agent 808”, aludirajući na jadan broj preferencijalnih glasova koje je dobio na izborima – rekao je HDZ-ovac za ovaj medij.

Inače, Šimunović je u stranci od veljače 1990.godine, a u HDZ se učlanio kao maturant. Bio je sudionik HDZ-ova Sabora 90-te godine, a sedam godina kasnio sudjelovao je u Kandidacijskom odboru dr.Franjo Tuđman, ujedno tajnik je GO HDZ-a Velike gorice te je obnašao dužnost zamjenika velikogoričkog gradonačelnika od 2001.do 2005.godine. Šimunović je i lani imao kritički govor na račun HDZ-ove vlasti koja je ignorirala, a potom i poništila referendumske inicijative protiv Istanbulske konvencije i o izmjenih izbornih zaklona, tada je jedini glasao protiv izvješća o Plenkovićevom radu, a protivio se i novom Statutu koji je tada izgasan.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.