Foto: Davor Pongracic / CROPIX

TROJE MINISTARA U PROBLEMIMA ZBOG VJETROELEKTRANA: Kako će ovo objasniti javnosti?

Autor: Iva Međugorac

Koliko god premijer Andrej Plenković to nastojao ignorirati, neosporno je da posljednja korupcijska afera kojoj javnost svjedoči negativno utječe na percepciju kako njegove Vlade, tako i njegove stranke, i to svega mjesec dana prije izbor.

Ozbiljan je to politički teret i za Plenkovićeve ministre, jer prema Uskoku, pod zapovjednom odgovornošću HDZ-ovih kadrova dogovarani su korupcijski poslovi i pogodovanja. Nije ovdje bitna samo Rimac, ona je tek jedan od kotačića ove nezgodne sage. Ružica Njavro je tajnica Plenkovićeve nedavno imenovane ministrice poljoprivrede Marije Vučković. I baš je ona ta koja je dogovarala izmjene uredbi i pravilnika po zagovoru kolegice Rimac iz Ministarstva uprave.

Sve i da ministrica o tim šurovanjima ništa nije znala, kao što tvrdi, neugodan je poziv Uskokovih istražitelja s kojima će Vučković morati porazgovarati o ovom slučaju. Tu je i Ana Mandac, pomoćnica ministra Horvata, koja je prema Uskoku rješavala bespovratne potpore odobrenim firmama, vrijedne stotine tisuća kuna, a da joj Horvat vjeruje potvrđuje to što ju je osobno doveo u ministarstvo. Potrebno je ovdje spomenuti i ministra Banožića, također jednoga od novih Plenkovićevih kadrova koji je izravno surađivao s Rimac, koja mu je i predložičla zahtjeve koje je on odbio jer bi štetili proračunu.

No, ako mu je već iznijela te svoje štetne prijedloge kako to da Banožić nije reagirao, i kako to da je i nakon toga Rimac ostala na poziciji sve do uhićenja? Sve u svemu, situacija je neugodna, jer istraga se tek raspliće, a troje ministara u ozbiljnim je problemima, jer će prije ili kasnije morati objasniti javnosti kako je moguće da niksu znali što im rade najbliži suradnici koji su se spleli u gadnu mrežu.

PRIJEDLOG: Skraćivanje radnog tjedna na pola, a država će isplatiti punu plaću za neodrađene sate, ali do najviše 4000 kuna po radniku

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.