Foto: Robert Anic/PIXSELL

TRI VELIKE PREDNOSTI ZORANA MILANOVIĆA: Predsjednikovi suradnici otkrivaju pozadinu svih njegovih sukoba

Autor: Iva Međugorac

“On nema namjeru glumiti fikusa i stajati po strani”, tim riječima suradnici predsjednika Zorana Milanovića opisuju njegove posljednje aktivnosti, i polemike u koje se nerijetko upušta kako s premijerom Plenkovićem, tako i sa drugim akterima hrvatske političke, ali i aktivističke scene.

U tim svojim polemikama Milanović ne bira riječi, no njegovi kolege kažu kako u tome i jest poanta – Zoran Milanović govori jezikom naroda, govori ono što javnost misli i želi čuti, a u tome počiva tajna njegova uspjeha. Uspjehom naime smatraju to što Milanovićeva popularnost raste paralelno sa medijskim napisima o njegovim uvredama na račun raznih protagonista javne scene.

”On se ideologijom ne zamara, jednostavno je prerastao te stranačke okvire, to ga ne zanima. Nema se namjeru spuštati na to zato i jest nedavno sasuo Pupovcu u lice sve što misli, dok se u isto vrijeme recimo ne libi reći svoje stajalište o pozdravu Za dom spremni”, tumače predsjednikovi suradnici njegov ‘tvrdi’ karakter te kažu kako Milanović u tim svojim polemikama i sukobima ima nekoliko prednosti.

Milanović ima tri prednosti

”Prva su mu prednost svi njegovi prethodnici, koji su posao predsjednika shvaćali nešto drugačije, oni su putovali, držali se po strani i nastojali biti neutralni. Milanović to ne može, takvu politiku mu ne dopušta njegov karakter, druga je prednost ta što on odlično poznaje one s kojima ‘ratuje’, ne lupa u prazno već strateški progovara o slabim točkama svojih protivnika, njegove takozvane uvrede su zapravo argumentirane kritike, a treća je stvar to što je Milanović iznadprosječno informiran.

Opsjednut je čitanjem, svaki dan barem dva sata lista portale, novine, prati što se događa u zemlji i svijetu. Njemu ne trebaju PR i komunikacijski stručnjaci niti mu se može dogoditi da ga se dočeka nespremnog po pitanju neke relevantne, aktualne teme”, komentiraju naši sugovornici koji smatraju kako Milanoviću izlazak iz SDP-a politički godi.

”On je sazrio i kao čovjek, i kao političar, prerastao je okvire stranke, i trenutno je zapravo jedini koji se usudi komparirati Plenkoviću”, kažu naši sugovornici te kažu kako Milanović nema kriterij po kojem bira svoje žrtve. ”Ne, njemu su bitne teme, on je načeo temu pravosuđa, koje i jest jedna od najslabijih točaka u državi, a na tu temu su se upucali Šeks, Plenković i Pupovac pa su zapravo sami otkrili u kojem grmu leži zec i koja je pozadina ove problematike. I u toj polemici s Milanovićem su se građani mogli složiti, neovisno o tome što mislite o profesorici Đurđević, svima je nama jasno da optužnice padaju ovisno o bliskosti optuženog sa strankom koja je na vlasti, nije to ništa neobično, ali je neobično to što o tome otvoreno progovara netko na tako visokoj poziciji”, zaključuju naši sugovornici.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.