FOTO: vlada.gov.hr

TRI OTPISANE DAME! Žene na koje Plenković više ne računa: Nema ih na popisu novih ministara

Autor: Iva Međugorac

Najviše 15 ministarstava trebala bi imati buduća Plenkovićeva vlada, u kojoj sasvim sigurno neće sjediti donedavna ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, s kojom ionako nikada nije uspjevao pronaći zajednički jezik.

Posebno intenzivno sukobljavali su se tijekom prosvjeda i štrajka prosvjedara, u sklopu kojega je ona glumila dežurnu sindikalisticu.

”Divjak nije uspjela na ovim izborima, što nas u HDZ-u veseli, vrlo nam je bitno preuzeti ponovno obrazovni resor i u njemu napraviti reda, a najizgledniji kandidat za ministra je naš provjereni kadar Radovan Fuchs koji je u korektnim odnosima s Plenkovićem”, navodi naš sugovornik.

Osim što Divjak neće sudjelovati u budućoj Vladi upitna je sudbina još jedne dame, riječ je o ministrici poljoprivrede Mariji Vučković. ”S njom je Plenković oprezan, jer se njeno ime provlačilo kroz aferu vjetroelktrane, nije krila da je prijateljica Josipe Rimac, a nitko ne zna kako će se ta afera rasplesti, zato je razumljivo da je s time pažljiv, osim toga već se spominje da bi je mogao zamijeniti Tugomir Majdak. Međutim, treba znati da je za nas poljoprivreda također jedan od važnijih resora, zato ga i mislimo ostaviti kao samostalan sektor”, kaže naš sugovornik iz vrha HDZ-a u kojem  razmatraju pripajanje ministarstva socijale s ministarstvom rada.

PALA ODLUKA! Tomo Medved potvrdio: HDZ ‘manjincima’ daje mjesto potpredsjednika Vlade

”Neće nam biti potrebna ni ministrica Vesna Bedeković, ona se ni nije pokazala u svojem kratkom mandatu, ne uljeva povjerenje i to je vidljivo, zato bi ovo ministarstvo u cijelosti trebao preuzeti mladi Josip Aladrović”, ističe naš sugovornik te napominje da najveće Plenkovićevo povjerenje uživa Davor Božinović koji za svoju sudbinu ne mora strahovati. Straha nema ni za Vilija Beroša, ali ni za Zdravka Marića te Ninu Obuljen Koržinek koju Plenković smatra izrazito velikom profesionalnkom. Tu je naravno i ministar Tomo Medved čije bi se ministarstvo branitelja trebalo pripojiti s ministarstvom obrane.




”Ne radi se ovdje o ukidanju, posljednjim zakonom o braniteljima učinili smo sve što se moglo za braniteljsku populaciju, ta dva resora mogu ići skupa i to nije nikakav problem, iako smo svjesni da bi to moglo izazvati pobunu”, objašnjava naš sugovornik te ne odbacuje mogućnost da u Vladu sjedne netko iz manjinskih redova. ”Moguće je da to bude potpredsjednička funkcija, ili pak ministarstvo bez portfelja”, tvrdi HDZ-ovac.

Na tankom je ledu i Marko Pavić koji nije ispunio Plenkovićeva očekivanja. ”Da može on bi u njegovo ministarstvo regionalnog razvoja najradije vratio Gabrijelu Žalac”, poručuje naš sugovornik. I dok s Pavićem nije pretjerano zadovoljan, suradnju s Tomislavom Ćorićem smatra i više nego korektnom pa bi upravo on umjesto Darka Horvata mogao preuzeti ministarstvo financija kojemu će se po svemu sudeći pripojiti ono zaštite okoliša. Sve u svemu prve konture postoje, a kako će se priča do kraja rasplesti ostaje vidjeti.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.