Ivo Cagalj/PIXSELL

TRGOVCI POD POVEĆALOM INSPEKCIJE: Nema više varanja na popustima, a posebno će paziti na jednu stvar

Autor:

Tržišna inspekcija Državnog inspektorata danas je izvijestila da će pojačano nadzirati posebne oblike prodaje pod nazivom “BLACK FRIDAY“ ili “CRNI PETAK“.

Kako navode, pojačani nadzori osim na dan 27. studenog 2020. godine obavljaju se već sada te će se obavljati i nakon navedenog datuma, ovisno o oglašavanju od strane trgovaca.

U inspekcijskim nadzorima prvenstveno se nadziru odredbe Zakona o zaštiti potrošača kojima se uređuje isticanje cijena proizvoda pri obavljanju posebnih oblika prodaje te vezano uz to nepoštena poslovna praksa trgovca u odnosu prema potrošačima određena člancima 32. – 38. Zakona.

Sukladno članku 18. Zakona o zaštiti potrošača posebnim oblicima prodaje smatra se prodaja proizvoda i usluga po cijenama nižim od cijena u redovnoj prodaji, a ista prodaja obuhvaća, između ostalog, akcijsku prodaju, rasprodaju, sezonsko sniženje, prodaju proizvoda s greškom i prodaju proizvoda kojima istječe rok uporabe, kao i prodaje pri kojima se koriste i drugi nazivi različiti od navedenih, u ovom slučaju “BLACK FRIDAY“ ili “CRNI PETAK“.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.