Ilustracija/Marijan Susenj/PIXSELL

TRAGIČNA SMRT U ZARAZNOJ: Dvogodišnji dječak preminuo dan nakon rođendana

Autor: Zagreb.info

Dječak, koji je napunio dvije godine samo dan prije svoje smrti, povišenu temperaturu je dobio 1. ožujka, a roditelji su ga potom vodili u Dom zdravlja Vrbovec.

Majka je kazala kako su nekoliko puta dječaka vozili u Opću bolnicu u Bjelovaru, a zadnji put su kod pedijatrice u domu zdravlja bili u petak kada se dječaku vratila temperatura. Imao je proljev i povraćao je. Liječnica je tada propisala terapiju i roditeljima rekla da, ako se tjelesna temperatura ne snizi, dječaka ujutro odmah voze u Zagreb s uputnicom za daljnje pretrage.

”U subotu ujutro odmah smo sjeli u auto i krenuli za Zagreb, kako su nam i rekli. Držala sam ga cijelo vrijeme u krilu i čvrsto ga grlila. Kad smo stigli pred Zagreb, stanje mu se dodatno pogoršalo. Sav je drhtao, bio je potpuno obliven hladnim znojem. Nakon što smo stigli u Kliniku, liječnici su ga odmah prikopčali na infuziju i dali mu svu potrebnu njegu i terapiju, tako da je izgledalo kao da će sve ipak dobro završiti”, ispričala je nesretna majka za 24 sata.

Malo iza 15 sati ona i suprug su krenuli kući jer su im rekli u bolnici kako će iz liječnici kontaktirati putem telefona.

“Te kobne večeri, svega nekoliko minuta iza 20 sati, nazvala sam Kliniku i gotovo izgubila svijest. S druge strane slušalice rekli su mi da je naš sin prije koju minutu preminuo”, ispričala je majka preminulog dječaka za dnevnik.hr.

Primarijus dr. Srđan Roglić iz klinike ”Dr. Fran Mihaljević” kazao je da je dječak u bolnicu stigao u stanju septičkog šoka i dodaje da je bio u preteškom stanju. Još nije poznato što je prouzročilo sepsu kod dvogodišnjeg djeteta, a pravi uzrok smrti otkrit će nalaz obdukcije koji će raditi Klinika za infektivne bolesti.

Roditelji smatraju kako je prilikom liječenja njihovog sina bilo propusta koji su i doveli do ove tragedije.

Samo jedan dan prije tragične smrti, obitelj preminulog dječaka organizirala se za slavlje njegovog drugog rođendana.




”U četvrtak smo naručili tortu za njegov drugi rođendan koji je trebao proslaviti dan kasnije. Kako je dobio temperaturu 39.8, u petak smo otišli njegovoj pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Uz visoku temperaturu, povraćao je i imao proljev. U subotu je umro, tako da umjesto rođendanskog slavlja imamo karmine”, kazala je potresena majka za 24 sata.

Autor:Zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.