FOTO: JPV Novska

TRAGEDIJA KOD NOVSKE! Sudarila se dva kamiona: ‘Vozač je bio pod utjecajem alkohola, ozlijeđen je, ali će biti kažnjen’

Autor: Dnevno.hr

Ponovno se, upozoravamo, vozi zaustavnog trakom zbog prometne nesreće. Naime, na na autocesti A3 Bregana-Lipovac na 134. kilometru između čvorova Novska i Okučani u smjeru Bregane vozi se samo zaustavnim trakom. U srijedu iz Hrvatskog autokluba javljaju kako se u smjeru Lipovca vozi voznim i zaustavnim trakom uz ograničenje brzine.

Iz policije su nam potvrdili kako je do nesreće došlo u 2.20 sati kada je 52-godišnji vozač u teretnom vozilu srpskih registracijskih oznaka vozio u smjeru Zagreba pod utjecajem alkohola od 0,7 promila.

“On je uslijed ne držanja potrebitog razmaka prednjim djelom teretnog vozila udario u stražnji dio priključnog vozila slovenskih nacionalnih oznaka koje je bilo pridodano teretnom vozilu s kojim je u istom smjeru upravljao 65-godišnji bosanskohercegovački državljanin. Od siline udara skup vozila srbijanskih nacionalni oznaka je prednjim djelom teretnog vozila udario u središnju metalnu odbojnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 52-godišnji vozač te će mu zbog počinjenih prekršaja biti uručen obavezni prekršajni nalog”, tvrde iz policije.

Uz to i jaki vjetar stvara probleme. Tako na dionici državne ceste DC1 Vaganac-Borje i na državnoj cesti DC217 od graničnog prijelaza do mjesta Ličko Petrovo Selo zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, ali i motocikle.

Zbog količine padalina kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica pa iz Hrvatskog autokluba vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Potrebno je i održavati sigurnosni razmak između vozila i ne kretati na put bez propisne zimske opreme. Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema. To se odnosi na pojedine ceste u Lici dok u pomorskom i željezničkom putničkom prometu nema poteškoća.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.