fbpx

Tomislav Ivić: Nije me Karamarko natjerao na ostavku!

Autor: hina

Sad već bivši predsjednik osječko-baranjskog Županijskog odbora HDZ-a Tomislav Ivić ostavku je kaže, podnio jer su neki članovi ŽO HDZ-a izgubili povjerenje u njega, a tvrdi i da ga šef stranke Karamarko nije primorao da podnese ostavku.

Dosadašnji predsjednik osječko-baranjskog Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a Tomislav Ivić na današnjoj je sjednici tog stranačkog tijela podnio neopozivu ostavku na tu dužnost, a za novoga predsjednika Županijskog odbora izabran je predsjednik belomanastirskog HDZ-a i bivši gradonačelnik toga grada Davorin Bubalović.

Na konferenciji za novinare Ivić je izvijestio kako je takvu odluku donio zbog gubitka povjerenja dijela članova ŽO-a te stoga jer drži da je u takvoj situaciji nemoguće kvalitetno raditi, s obzirom da su pred strankom lokalni izbori na kojima je potrebno apsolutno jedinstvo i homogenost stranke, ako se želi ostvariti dobar rezultat.

Dodao je kako je to jedini razlog podnošenja ostavke te da ostaje članom ŽO-a, kao saborski zastupnik, a da novi predsjednik i cijeli ŽO može računati na njegovu potporu u budućem radu. Ocijenio je kako Bubalović ima potrebno životno i političko iskustvo za uspješno obnašanje te dužnosti.


Na novinarski upit je li nakon pobjede Tomislava Karamarka na unutarstranačkim izborima očekivao takvu količinu nepovjerenja u ŽO-u, Ivić je kazao kako je u pitanju dio članova ŽO-a, ali da mu je i to bilo dovoljno da povuče određene konzekvence, ‘jer je u takvim okolnostima vrlo teško raditi’.

– Nisam imao nikakvih problema u komunikaciji sa središnjicom, pa ni s predsjednikom Karamarkom, i jasno želim reći da na mene nije bilo nikakvih pritisaka da podnesem ostavku. Riječ je o mojoj osobnoj odluci, da se ovo riješi na korektan i dostojanstven način, vodeći računa da ne napravim moguću štetu stranci u smislu daljnjih podjela – kazao je Ivić.

Na upit novinara je li mu žao što je na Općem saboru HDZ-a nakon prvog izbornog kruga iz stožera Jadranke Kosor, koju je do tada podržavao, prešao u stožer Tomislava Karamarka, Ivić je kazao kako ‘nije prelazio, iz jednoga u drugi tabor’, ali drži da je, kada Kosor nije ušla u drugi krug bilo logično i normalno da se između dva preostala kandidata opredjeli za onoga za koga misli da je bolje rješenje za HDZ.

Bubalović je kazao kako je Ivić preuzeo stranku 2005. godine u turbulentnim vremenima i dobro ju je vodio, ocijenivši kako je njegov današnji čin protekao na korektan i prijateljski način. Istaknuo je kako se HDZ sada mora aktivirati, jer iduće godine predstoje bitni lokalni izbori, a novo vodstvo je pred sebe stavilo zadatak- pobjedu u što više jedinica lokalne samouprave.

Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.