fbpx

Tomislav Čuljak pokušao podmititi manjinca pa mu mistrija upala u mort!

Autor: I. Babić

Obavještajci ili paraobavještajci ovih su dana 'snimili' Čuljka s 'prstima u mortu', odnosno, kako podmićuje jednog od zastupnika manjina. Nije samo jasno jesu li 'dečki' iz 'obavještajne' radili po službenom nalogu ili u fušu za nekoga drugoga. Također, predstavnik manjina, kojeg je Čuljak pokušao podmititi, nije upao zajedno s Čuljkom u mort nego je čak, kako neslužbeno doznajemo, odlučio sve prijaviti nadležnim institucijama.

Stranka koja je doživjela vjerojatno najveće razočarenje na netom završenim parlamentarnim izborima je, nesumnjivo, HDZ. I dok su u izbornoj noći (nakon objavljenih prvih nesužbenih rezultata Državnog izbornog povjerenstva, kada je HDZ sa svojom Domoljubnom koalicijom imao 10 mandata prednosti ispred SDP-ove koalicije), čelni ljudi stranke sa svojim razigranim simpatizerima već slavili uvjerljivu pobjedu, a direktorica kampanje Josipa Rimac samouvjereno najavljivala osvajanje najmanje 69 mandata, nitko od prisutnih te večeri nije mogao ni sanjati da će se samo nekoliko sati poslije situacija totalno okrenuti. A samo koji dan prije izbora, iz HDZ-ova stožera uvjeravali su javnost kako će njihova pobjeda biti toliko uvjerljiva da predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović neće preostati ništa drugo nego da već u izbornoj noći pozove pobjednika izbora Tomislava Karamarka na Pantovčak i da mu da mandat za sastavljanja buduće vlade. No, izborna noć i dan poslije pokazali su da to nije baš tako te da će ‘za kockarskim stolom’ netko treći dijeliti karte za izbor budućeg mandatara. Pogotovo nisu mogli ni zamisliti da će se na njihovu putu do Banskih dvora ispriječiti cijeli jedan MOST koji u njihovim očima svakim danom postaje sve veći i nepremostiviji, čak veći i od same Ćuprije na Drni.

Prazna ne puca

I dok SDP polako ali vrijedno skuplja mandate od preostalih potencijalnih koalicijskih partnera, cifra od 59 mandata koliko je sakupila Domoljubna koalicija u izbornoj noći kao da se ‘zamrznula’ na semaforu i već gotovo dva tjedna koliko je prošlo od izbora nikako da se pomakne, košarkaški rečeno, bar za jedan ‘poen’ naviše. U takvoj dramatičnoj situaciji usporedno s pregovorima s nezavisnom listom MOST-a, u HDZ-u su pokušali na svoju stranu pridobiti i pokojeg manjinca. Prvo su preko svojeg koalicijskog partnera i bivšeg sekretara SKOJ-a Darinka Kosora poslali poruku manjincima da ne srljaju kao guske u maglu, a kada su se uvjerili u jalovost takve poruke, u proces pridobivanja manjinaca na svoju stranu uključio se i sam šef HDZ-a, Tomislav Karamarko. Tako se on otvoreno zapitao moraju li nužno manjinci ići uz SDP i koaliciju Hrvatska raste? Zašto bi baš svi Srbi morali pohrliti Milanoviću u zagrljaj, zavapio je Karamarko i dodao da bi u svakom slučaju i ubuduće za političku stabilnost Hrvatske bilo dobro da se manjinci priklone onoj koaliciji koja će u konačnici sastavljati buduću vladu, bila ona desna ili lijeva, a ne a priori trčati SDP-u u naručje. No, unatoč tim Karamarkovim riječima, u HDZ-u su duboko svjesni da se konačno mora prijeći s riječi na konkretna djela jer od pamtivijeka je jasno da ‘prazna ne puca’.


Sapleo se na prvom koraku

Tako su i oni odlučili ništa ne prepuštati slučaju nego krenuti u ‘lov’ na manjince, a kao svog glavnog lovca na teren su poslali Tomislava Čuljka zvanog Mistrija, vjerujući da bi on, kao bivši zidar, možda mogao izgraditi i neke trajnije odnose s nekim od još uvijek neopredijeljenih manjinaca. No, već na prvom koraku Čuljak se ‘sapleo’ pa su ga ovih dana obavještajci ili paraobavještajci ‘snimili’, narodski rečeno s ‘prstima u mortu’, odnosno kako podmićuje jednog od zastupnika manjina. Nije samo jasno jesu li ‘dečki’ iz ‘obavještajne’ radili po službenom nalogu ili u fušu za nekoga drugoga. Također, predstavnik manjina, kojeg je Čuljak pokušao podmititi, nije upao s Čuljkom u mort nego je čak, kako neslužbeno doznajemo, odlučio sve prijaviti nadležnim institucijama. Dakle, iako je Čuljak bio uvjeren da će s lakoćom obraditi (čitaj podmititi jednog zastupnika manjina), kako stvari sada stoje gotovo je izvjesno da je Čuljku u toj trgovini, odnosno podmićivanju, mistrija upala u mort, iako je na početku duboko vjerovao da će mu, nakon svega, žlica upasti u med.

Autor:I. Babić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.