Tomac i Jurčević u Hodakovom uredu: Tužimo predsjednika Josipovića, nazvao nas je luđacima i bolesnicima

Autor: Iva Međugorac

- U Josipoviću čući Mesić, a sada ga štiti imunitet. Kada mu prođe mandat, mi ga teretimo. Imamo previše dokaza za inkriminaciju, izjavio je odvjetnik Zvonimir Hodak.

U odvjetničkom uredu Zvonimira Hodaka ugledni prohrvatski nastrojeni intelektualci prof. dr. sc. Josip Jurčević te prof. dr. Zdravko Tomac podnijeli su tužbu protiv aktualnog predsjednika Ive Josipovića. Sporna im je kleveta koju je predsjednik iznio na njihov račun nazvavši ih javno luđacima i bolesnicima. U Hodakovom uredu prisutan je bio i dugogodišnji predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović koji se također obratio javnosti. Progovorio je u ime Hrvatskog nacionalnog etičkog sudišta čiji je predsjednik, a koji je formiran u lipnju ove godine o čemu je dnevno.hr prvi pisao.

Za njega, veleizdaja i nebriga za naše prostore i narod izvan Hrvatske te obezvrijeđivanje Domovinskoga rata i optužbe Hrvatske i hrvatskoga naroda za ustašku zmiju pojave su koje valja osuditi. Posebno se osvrnuo na djelatnike u Uredu predsjednika stavljajući akcent na Budimira Lončara zaslužnog za embargo na oružje u jeku rata. Među optužbama Etičkog suda nedavno se našlo ime predsjednika Josipovića kojega je to očito do toga stadija zasmetalo da je dvojicu prohrvatski nastrojenih intelektualaca proglasio luđacima i bolesnicima. Osim što je neprimjereno da takva izjava dolazi iz usta predsjednika republike, dodatnu težinu ovoj situaciji daje činjenica da je Ivo Josipović profesor i pravni stručnjak, a u javnosti se prezentira i kao ugledni glazbenik. S druge strane dvojac Jurčević i Tomac ni po čemu, pa tako niti po obrazovanju nije iza njega stoga je evidentno da se po uhodanom komunističkom sistemu ljudi s oportunim mišljenjima nazivaju i proglašavaju luđacima.

“Josipovićeva izjava je nemila pojava. Neka mu Bog oprosti, mi etički ne možemo”, poručio je Šeparović zamjerajući predsjedniku što je njegove kolege nazvao umobolnicima.

Profesor Tomac također je progovorio na ovom susretu naglašavajući da je u svojem dugom životnom vijeku doživio svašta, pa tako i uvrede. Na mnoge od njih nije reagirao, ali predsjednikova ureda je teška. Upravo zato tužba će pokazati što se krije iza pozlate koju su hrvatski mediji stvorili oko predsjednika Josipovića, koji prema profesorovim riječima nije dostojan biti predsjednikom hrvatskoga naroda. “Bilo bi katastrofalno kada bi Josipović opet bio izabran za predsjednika jer su se samo za vrijeme staljinizma oportunisti proglašavali luđacima”, rekao je Tomac. Nazivajući ove uglednike luđacima i bolesnicima predsjednik se obrušio na cijelo Sudište, a u svojem ranijem djelovanju na njegovo vrijeđanje hrvatski narod je ionako navikao. Osim uvreda na račun Domovinskog rata narodu natura crvenu ideologiju dok se istodobno na Pantovčaku okružio ekipom koja radi suprotno hrvatskim interesima.

“Krivotvorine je prihvatio kao svoj zadatak i zbog svega bi trebao odustati od mandata”, ogorčeno zaključuje Zdravko Tomac.

I profesor Jurčević složio se s Tomacem naglašavajući da je Hrvatska demokratska država, ali nije siguran u kakvom društvu živimo obzirom na to da javno nije moguće progovarati o veleizdaji. Nije upitan samo Josipović već cijeli sustav koji je nedavno intelektualca Marka Franciškovića zdravoga strpao u umobolnicu. U svojem sarkastičnom stilu javnosti se obratio i Hodak koji je slučaju dao svoj obol.




– U Josipoviću čući Mesić, a sada ga štiti imunitet. Kada mu prođe mandat, mi ga teretimo. Imamo previše dokaza za inkriminaciju – najavio je.

Ovom odlučnom koraku ne treba previše dodavati jer dobro je znati da se hrvatski intelektualci malim, ali sigurnim koracima počinju buditi i boriti. Da je to uistinu tako potvrđuje i veliki broj uglednih profesora koji su došli dati potporu svojim kolegama.




 

Autor:Iva Međugorac
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.