Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Tolić primio hrvatske veterane u Europskom parlamentu

Autor: dnevno.hr

Zastupnik Ivica Tolić je na početku predavanja u Europskom parlamentu pozdravio hrvatske veterane i izrazio veliku čast što su upravo oni njegovi prvi gosti u Europskom parlamentu te im poručio da sada imaju svoj glas u Europi

Hrvatski ratni veterani boravili su od 5. do 7. prosinca 2016. godine u Bruxellesu gdje su posjetili Europski parlament te se sastali sa vojnim predstavnikom pri NATO-u, generalnim bojnikom Matom Pađenom.

Ovaj posjet je organiziran na poziv hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu Ivice Tolića, koji se kao predstavnik branitelja želio prvenstveno zahvaliti svojim suborcima i prijateljima na svemu što su učinili za Hrvatsku. Ovim putem dao je jasnu poruku kako je jedan od njegovih ciljeva u Europskom parlamentu postupanje u korist hrvatskih branitelja i promocije istine o Domovinskom ratu.

Zastupnik Ivica Tolić je na početku predavanja u Europskom parlamentu pozdravio hrvatske veterane i izrazio veliku čast što su upravo oni njegovi prvi gosti u Europskom parlamentu te im poručio da sada imaju svoj glas u Europi.

„Ono što vam želim reći je da mi svugdje predstavljamo populaciju veterana i tako treba biti. Trebamo biti ponosni na ono što smo napravili u Domovinskom ratu  i trebamo inzistirati da te vrijednosti  koje smo mi baštinili budu i vrijednosti Europske unije, jer one zaista i jesu takve. Mi smo se borili za demokraciju, mi smo se borili za višestranačje, mi smo se borili da Hrvatska postane dio Europske unije i da postane dio europske civilizacije te moramo biti ponosni na to.“

„Ja želim ovdje napraviti veteransku promociju jer je hrvatska veteranska populacija jedina koja ima iskustvo vođenja rata protiv jedne komunističke vojske, znači jedne vojske totalitarnog sustava, a znamo da je Europa postavljena i trebala bi biti postavljena na temeljima demokracije i da je osudila sve totalitarne režime i takvo iskustvo nema ni jedna zemlja, bez obzira u kojim misijama je sudjelovala“, rekao je zastupnik Tolić.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.