Boris Scitar/PIXSELL

TODORIĆ PLATIO MILIJUN EURA JAMČEVINE: Slobodan je!

Autor: Hina

“Gotovo je ročište, sudac je ukinuo istražni zatvor, jamčevina je stigla, određene su mjere opreza. Gospodin Todorić je dao obećanje da neće napuštati boravište bez dopuštenja suda i to je to. Danas treba izaći”, rekla je odvjetnica Ivice Todorića, Jadranka Sloković, dodavši da su prijatelji novac prikupljali tri dana.

Obrana Ivice Todorića uplatila je milijun eura jamčevine pa bi osumnjičeni bivši vlasik Agrokora uskoro mogao na slobodu, javlja Telegram.

Milijun eura jamstva u gotovini Todoriću je kao uvjet za izlazak iz istražnog zatvora prošli tjedan odredilo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

U prvom trenutku obrana je tvrdila kako Todorić nema toliko novca, no do danas je očito uspio prikupiti cijeli iznos i uplatiti ga u gotovini.

Prvotni iznos od 118 tisuća funti ili nešto više od milijun kuna, koji je ponudila Todorićeva obrana, sud nije prihvatio kao jamstvo, već je zatražio da uplati 7,5 milijuna kuna. Ta cifra trebala bi ga odvratiti od pokušaja da pobjegne iz Hrvatske i sakrije se pred kaznenim progonom.

Nakon što je Ivica Todorić u Remetincu je proveo 13 noć, čeka se njegov dolazak u Remetinec gdje će se razdužiti i izaći na uvjetnu slobodu, prenosi N1.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.