Foto: Facebook

TO MOGU ZABORAVIT! Milanovićev prijatelj najavljuje ogroman zaokret: Što se sprema iza zatvorenih vrata?

Autor: Iva Međugorac

Iako joj je po odlasku s Pantovčaka kavalirski poklonio buket cvijeća te se s njome prisno pozdravio, novi predsjednik Zoran Milanović nema namjeru nastaviti politiku svoje prethodnice Kolinde Grabar-Kitarović ni u kojem smislu. Tako se, među ostalim, u osjetno manjoj mjeri misli baviti pokroviteljstvima i odlikovanjima, kojih je u mandatu prve hrvatske predsjednice bilo preko 1700. Osim toga, seljenje Ureda predsjednika po Hrvatskoj odlazi u prošlost.

”Milanović namjerava putovati po Hrvatskoj i družiti se s građanima, ali njemu pompe kakve je radila Grabar-Kitarović ne padaju na pamet, naprosto nije taj tip političara. Pomno će birati događaje koje će posjećivati, on nije tip od parada, niti će se poput nje pojavljivati u vojnoj uniformi s vojskom. Takva događanja smatra dernekom, zato ga nećete vidjeti ni na utakmicama, kao što je to bio slučaj s Predsjednicom, a bogme, teško da će i grliti sportaše neovisno o njihovom uspjehu. Za njega to nije u opisu posla, i tako to percipira. Osim toga, Milanović baš i nije simpatizer sporta”, objašnjava njegov blizak prijatelj te dodaje kako novi Predsjednik s premijerom Plenkovićem planira razgovarati, surađivati i planirati, ali definitivno nema namjeru ulaziti u sukobe.

”Znate, u SDP-u su se poveselili kad je Milanović postao predsjednik, mislili su kako će im biti na raspolaganju u okršajima s Plenkovićem i HDZ-om, ali od toga neće biti ništa. On će svoju dužnost obavljati korektno i profesionalno. Naravno da će kritizirati Vladu kada za to bude potrebe, ali da će to raditi zato da pomogne Bernardiću da postane premijer, to definitivno neće. On se želi približiti građanima, nema namjeru vladati u samo jednom mandatu, i već sada to ima na umu, pa će tako i vladati”, zaključuje naš sugovornik.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.