Foto: Boris Kovacev / CROPIX

TKO NAJVIŠE ZARAĐUJE U ZG HOLDINGU? Objavljene sve plaće direktora, jedan ostao bez naknade za Teslu

Autor: Dnevno.hr

Član uprave Zagrebačkog holdinga (ZGH) Boris Sesar više ne prima naknadu za korištenje privatnog automobila Tesle u poslovne svrhe, već koristi službeni automobil, a direktor ZET-a Marko Bogdanić ima veću plaću od predsjednika uprave Holdinga, proizlazi iz podataka objavljenih u utorak.

Zagrebački holding (ZGH), njegove podružnice i povezana društva objavili su u utorak podatke o primanjima predsjednika i članova uprave ZGH, voditelja podružnica i direktora u tvrtkama u kojima Grad ili Holding imaju vlasnički udio.

Među njima su i podaci o primanjima člana uprave Holdinga Borisa Sesara prema kojima ima plaću od 32.400 kuna bruto.

Sesar ostao bez naknade za Teslu

Iako je donedavno koristio mjesečnu naknadu u iznosu od 8.800 kuna bruto za korištenje privatnog automobila Tesle u poslovne svrhe, ta naknada mu je ukinuta, a Sesar umjesto svoga, koristi službeni automobil koji mu je na raspolaganju 24 sata dnevno, potvrdila je Hini glasnogovornica Grada Zagreba Dinka Živalj.

Posebna naknada Sesaru bila je predmet kritike oporbe u zagrebačkog Gradskoj skupštini, a sam Sesar je nakon objave tih podataka zatražio mišljenje Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa koje je u srpnju objavilo mišljenje da on ne može primati naknadu određenu u takvom paušalnom iznosu.

Prema podacima čiju je objavu u Gradskoj skupštini zatražio koalicijski partner gradske vlasti, SDP, proizlazi i da predsjednik uprave Ivan Novaković ima bruto plaću od 33.750 tisuća kuna, što je manje od člana uprave Matije Subašić Maras, čija je bruto plaća 34.050 kuna mjesečno. Bruto plaća Dubravka Karačića, koji je također član uprave, iznosi 33.300 kuna. Svi također imaju na raspolaganju službeni automobil.

Direktor Čistoće jedini prima naknadu za stanovanje

Objavljene su i bruto plaće voditelja podružnica ZGH-a, koje se kreću između 23 tisuće kuna i gotovo 28 tisuća kuna. Tako voditeljica podružnice Vladimir Nazor, Irena Benko, ima najnižu bruto plaću među voditeljima podružnica u iznosu 23.540 kuna, dok voditelj podružnice Čistoća Davor Vić ima najveću bruto plaću od 27.690 kuna, ali uz to, jedini prima i mjesečnu naknadu za stanovanje od 5,300 kuna bruto.




Voditelji podružnica primaju i naknade po kolektivnom ugovoru i stalni mjesečni dodatak, te svi, osim Sandre Klisović (AGM) imaju na raspolaganju i službeni automobil.

Bruto plaće direktora u povezanim trgovačkim društvima, u kojima Grad Zagreb ili Zagrebački holding ima poslovne udjele, kreću se između 22 tisuće i nešto više od 34 tisuće kuna. Primjerice, direktor Vodoopskrbe i odvodnje Davor Poljak ima bruto plaću od 33.178 kuna, a Marko Širinić, direktor GSKG-a, prima bruto plaću od 22.375 tisuće kuna.

Ipak, najveću plaću ima direktor ZET-a Marko Bogdanić, koji prima 34.300 kuna bruto plaće, što je više i od predsjednika uprave Holdinga Novakovića.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.