fbpx
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

TKO JE ZAPRAVO VELJKO KAJTAZI? Predstavnik Roma ima ušteđevinu od 100.000 kuna i 55.000 eura

Autor: Iva Međugorac

Krvoproliće koje se dogodilo u romskom naselju Parag nedaleko od Čakovca u prvi je plan ponovno gurnulo saborskog zastupnika Veljka Kajtazija koji je ušao u ozbiljne polemike s ministrom policije Davorom Božinovićem, tvrdeći kako ga je na sve ovo ranije upozoravao. Kajtazi je inače dugogodišnji saborski zastupnik o kojem se zapravo ne zna previše.

Prema službenoj biografiji rođen je u Kosovskoj Mitrovici, u Prištini završava elektrotehničku školu, a u Splitu Višu trenersku. Vojnu akademiju pohađao je u Sarajevu, a osim toga je i trener karatea.

Pri Županijskom sudu u Zagrebu položio je ispit za stalnog sudskog tumača za romski jezik, a u Saboru je aktivan od prosinca 2011. godine kada je započeo njegov prvi zastupnički mandat kojega je ponovno osvojio na izborima održanima u prosincu 2015.godine.

Surađivao s Bandićem

Također, bio je predsjednik Saveza Roma u Hrvatskoj Kali Sara te se tada zbližio sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem s kojim je godinama odlično surađivao.

Prema imovinskoj kartici Kajtazi kao nezavisni zastupnik zarađuje 14.814 kune, a godišnje uprihodi i 18.000 kuna od primitaka koji se ne smatraju dohotkom. U Velikoj Gorici Kajtazi posjeduje stan od 54 m2 vrijedan nešto više od pola milijuna kuna, a osim toga njegova izvanbračna partnerica vlasnica je stana u Zagrebu od 58 m2 procjenjenog na 791.235 kuna. Pokretnina Kajtazi nema, ali zato ima ušteđevinu od 100.000 kuna ostvarenu od prihoda ostvarenih od nesamostalnog rada, tu je nadalje 35.000 eura ušteđevine koju je Kajtazi stekao darovnim ugovorom, a u imovinskoj kartici spominje i 20.000 eura ušparanih od prihoda ostvarenih od nesamostalnog rada. Njegova izvanbračna partnerica posjeduje ušteđevinu od 25.000 eura ostvarenu prodajom imovine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.