Tko je otkucao informacije o osiguranju Ive Josipovića?

Autor: dnevno.hr

Medijske spekulacije o sigurnosnoj ugroženosti predsjednika Josipovića zbog smanjenog broja tjelohranitelja i automobilske pratnje silno su naljutile državnog poglavara.

Ivo Josipović zatražio je istragu o neovlaštenom iznošenju podataka o njegovom osiguranju, kao i onoga Jadranke Kosor. Podaci o brojnom stanju osiguranja, broju i vrsti vozila, te opremi kojom raspolažu, mogli do medija doći jedino curenjem informacija na Pantovčaku.

– To pokazuje iznimno nizak stupanj profesionalnosti u dijelovima sustava i, uz ostale okolnosti, opravdava zahtjev predsjednika Republike da sudjeluje u izboru svog osiguranja. Iznošenje spekulacija o navodnoj sigurnosnoj ugroženosti predsjednika Josipovića zbog smanjenog broja tjelohranitelja i automobilske pratnje u medijima očito ima cilj stvoriti ozračje nesigurnosti za građane -, ističe se u Uredu predsjednika.

Ovakvi neprofesionalni potezi u suprotnosti su s obavještajnim i sigurnosnim procjenama nadležnih institucija na temelju kojih je organizirano trenutno osiguranje Predsjednika Josipovića, ali i osiguranje premijerke Kosor i Vladimira Šeksa, predsjednika Sabora.

O eventualnim smjenama odgovornih za ugrožavanje sigurnosti državnog vrha još nema riječi, a Josipovićevi suradnici poručuju kako će istraga sve pokazati.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.