Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

TKO JE JOSIPI RIMAC DOJAVIO DA JE ‘POD MJERAMA’? Najveća intriga njenog uhićenja

Autor:

Detalji istrage o bivšoj kninskoj gradonačelnici Josipi Rimac zbog indicija u koruptivne radnje i iskorištavanje položaja za nezakonita pogodovanja postaju sve zanimljiviji. Naime, policija i Uskok istražne radnje počeli su provoditi od konca prošle godine, a u sklopu toga uz naloge suca istrage Županijskog suda provođene su i takozvane posebne mjere tajnog praćenja i prisluiškivanja.

Uz uobičajena prisluškivanja telefonskih razgovora Rimac je bila i pod fizičkim nadzorom policijskih ekipa, a uz to njen auto bio je ozvučen.

Naime, istražitelji su u njen automobil ubacili bucu te su na taj način snimali sve njene razgovore u autu, a navodno je baš tom metodom pribavljeno najviše kompromitirajućih dokaza. Istražitelji su kanili tom metodom prikupiti dodatne dokaze o njenom poslovanju, no Rimac koja je i ranije imala stručne osobe koje su joj obavljale autprislušni pregled vozila, sredinom je tjedna u svojem autu otkrila bubu.

ZGROZILA GA NEPISMENOST JOSIPE RIMAC! Splitski vijećnik: ‘Pogledajte njezin status, u životu nije pročitala tri lektire’

 

Nakon toga odlučila se obratiti policiji. Postoji mogućnost da službene osobe kojima je prijavila pronalazak nisu niti znale da se radi o prislušnim uređajima kojega su po nalogu ubacile njihove kolege. No, istražitelji koji su radili na slučaju ovim su korakom  odmah uvidjeli da im je istraga kompromitirana, pa su odmah krenuli s realizacijom akcije u kojoj je uz Rimac pao niz drugih osoba. Je li Rimac netko dojavio da je pod istragom, kako je i u kojem trenutku policija ubacila bubu u njeno vozilo i koliko dugo slušanja traju pitanja su na koja se odgovor za sada ne nudi.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.