Foto: Goran Mehkek / CROPIX

TKO JE BIO KLJUČAN? Jedan razgovor sve je promijenio: Je li Karamarko zbog ovog odustao od povratka?

Autor: Iva Međugorac

Bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, definitivno je digao ruke od kampanje za unutarstranačke izbore, on naime, uopće nema namjeru sudjelovati u ovom procesu koji će se održavati ttijekom ožujka. Odluka koja je izazvala negodovanje u njegovom timu, navodno je uslijedila nakon nekoliko razgovora s Mirom Kovačem, koji ga je uspio nagovoriti da mu da potporu na izborima, na kojima će on sa svojim alternativnim blokom parirati Plenkoviću.

Kovač je navodno Karamarku nudio i jednu od podpredsjedničkih pozicija, međutim, on na to ipak nije pristao. Navodno smatra da još nije sazrelo vrijeme za njegov povratak te da na unutarstranačkim izborima Plenković još uvijek ima ozbiljne šanse. Taj stav ne dijeli kada su u pitanju parlamentarni izbori, na njima bi prema Karamarkovoj računici Plenković mogao izgubiti, a time bi mu se automatizmom trebala otvoriti vrata za povratak, što u njegovom timu za ove izbore ne smatraju realnom opcijom, pitaju se tko će kasnije stati uz Karamarka kad ih je sad ostavio na cijedilu, iako su se oni za kampanju pripremali, a da je i on sam to imao na umu, moglo se naslutiti iz njegovih poruka s Oluje, ali i iz intervjua kojega je dao tjedniku 7dnevno.

Dio njegovih suradnika smatra da je na Karamarkovu odluku o odustajanju utjecala i supruga Ana, no oni koji ga dobro poznaju odbacuju tu tezu te tvrde kako ona s time nema ništa, a odbacuju se i spekulacije o potencijalnom institucionalnom pritisku na Karamarka, a koje su cirkulirale društvenim mrežama.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.