Photo. Zeljko Hladika/PIXSELL

TKO DOISTA STOJI IZA TOMAŠEVIĆA? Ovo je dvojac s kojim je krenuo u osvajanje Zagreba

Autor: Iva Međugorac

Kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Tomislav Tomašević slovi za jednoga od favorita na nadolazećim lokalnim izborima, a premda se o njemu puno toga zna, u medijima se rijetko pojavljuju imena njegovih kandidata za zamjenike.

Riječ je o Danijeli Dolenc i Luki Korlaetu. Dolenc je inače aktivistica i izvanredna profesorica komparativne politike na zagrebačkom Fakultetu političkih znanosti.

Rođena je u Zagrebu, magistrirala je javne politike i administraciju na London School of Economis, a doktoirala je političke znanosti u Zuricu te je poznata kao osnivačica platformi Zagreb je naš i Možemo, ali i kao višegodišnja predsjednica Grupe 22 te osnivačlica Instituta za političku ekologiju te članica programskog savjeta IPE Zelene akademije i članica inicijative Akademske solidarnosti.

Izborom Korlaeta Tomašević šalje poruku

U Tomaševićevom timu ona bi trebala biti njegova desna ruka, odnosno prva zamjenica. I Korlaet je također rođen u Zagrebu, doktorirao je na temi stambenih politika na Arhitektonskom fakultetu, a tamo izvodi nastavu projektiranja stambenih grada.

Radi i kao ovlašteni projektant te godinama surađuje s Građevinskim fakultetom gdje se bavi temama koje uključuju procjene rizika od potresa u gradu Zagrebu, pa je razumljivo kako je njegovim ulaskom u Tomaševićev tim poslana poruka o planu platforme Možemo za oporavak glavnog hrvatskog grada od potresica razornog potresa koji ga je pogodio prije više od godinu dana.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.