Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

TIP O KOJEM NE ZNATE NIŠTA! Plaća gotovo 50 tisuća kuna: Tko je najplaćeniji čovjek u državi?

Autor: Iva Međugorac

Predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić široj hrvatskoj javnosti nije pretjerano poznat premda godinama upravlja tvrtkom koja iz državnog proračuna dobiva izdašna financijska sredstva kako bi uopće bila funkcionalna.

Unatoč tome što rukovodi tvrtkom koja jedva opstaje, Ukić prema imovinskoj kartici ima plaću u iznosu od 22.344,87 kuna neto, a osim što vodi ovu veliku tvrtku, bavi se i proizvodnjom meda, od čega godišnje zaradi 70-ak tisuća kuna te je usput za taj svoj rad dobio državni poticaj u iznosu od 3500 kuna koji mu je isplatila Agencija za plaćanje u poljoprivredi.

I njegov kolega, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa Jasmin Bajić, mjesečno prima 24.602,24 kune premda također vodi tvrtku koja grca u problemima i jedva se održava na životu. Predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan mjesečno zaradi 21.668.89 kuna, dok prvi čovjek Hrvatske pošte Ivan Čulo mjesečno zarađuje 21.841,66 kuna.

Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić imovinsku karticu ispunio je davne 2014. godine, a u njoj je pak u kategoriji mjesečnih primanja naveo iznos od 48.628,09 kuna neto. Plaća guvernera Borisa Vujčića iznosi 35.672,66 kuna neto.

PUPOVAC ŠOKIRAO! Prozvao medije u Srbiji zbog napada na Miloševića! Progovorio o uvjetima koalicije s HDZ-om i o Hasanbegoviću

PROPJEVALI DJELATNICI! KRŠ I LOM U MINISTARSTVU OBRANE: Plenković Banožiću šalje ispomoć




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.