Tijelovo, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti ipak ostaju neradni dani

Autor: D.G.

Iz Vlade su nedavno najavili mogućnost ukidanja blagdana u lipnju jer je 'tri blagdana u samo mjesec dana puno je i gospodarstvo od toga trpi veliku štetu', koju ekonomisti procjenjuju na preko tri milijarde kuna.

Vlada ipak neće ukidati lipanjske blagdane, pa će Hrvati, te ćemo u lipnju slaviti i Tijelovo, i Dan antifašističke borbe, i Dan državnosti, piše Jutarnji list iako je premijer Milanović ovih dana preko Twittera poručio kako će konačnu odluku o blagdanima donijeti za dva tjedna.

„Prijedlog izmjena zakona bio je napravljen, no onda je povučen iz procedure i o njemu se više nije razgovaralo. Nije čak prošao ni Vladinu koordinaciju“, kaže sugovornik Jutarnjeg lista.

Naime, iz Vlade su nedavno najavili mogućnost ukidanja blagdana u lipnju jer je ‘tri blagdana u samo mjesec dana puno i gospodarstvo od toga trpi veliku štetu’, koju ekonomisti procjenuju na preko tri milijarde kuna.

Izmjene Zakona o blagdanima službeno je, kaže sugovornik Jutarnjeg lista, predložilo Ministarstvo gospodarstva, no čini se da takvom radikalnom rješenju nitko u Banskim dvorima, osim ministar financija Slavka Linića i prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića, nije bio sklon.

Tijelovo, naime, ove godine pada 7. lipnja, u četvrtak, pa će mnogi vjerojatno poželjeti spojiti taj blagdan s vikendom. Kada je riječ o ostala dva blagdana, kod njih ove godine neće biti ni potrebe spajati ih, budući da Dan antifašističke borbe, 22. lipnja, pada u petak, a Dan državnosti, 25. lipnja, u ponedjeljak.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.