Screenshot

THOMPSONOV ODVJETNIK ‘ZAKUCAO’ KAO NITKO DOSAD! Istina o Pupovcu o kojoj svi šute

Autor: dnevno.hr

Davorin Karačić, zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i jedan od članova NHR-a na svojem je Facebooku progovorio o fenomenu Milorada Pupovca, a status Thompsonova odvjetnika prenosimo u cijelosti:

“Kad god vidite Milorada Pupovca kako zgrčenog lica i drhtavog glasa pokušava ostaviti dojam očajnog čovjeka koji se za pravdu bori do iznemoglosti, sjetite se da je taj čovjek u ratno vrijeme, 1992., u zemlji pogođenoj srpskom agresijom uz genocid kao neizostavan dodatak, javno iznosio neistine kako je u Hrvatskoj pokršteno oko 10 000 srpske djece.
Što mislite, kad je usmrđeni, neoprani četnik s druge strane crte bojišnice doznao za takvu vijest, kako li je reagirao?
Je li i takva laž bila okidač za paljenje kuća, ubijanje preostalih ljudi na okupiranim područjima ili njihovo maltretiranje?
Pupovac se svojedobno zalagao za nametanje odgovornosti medijskim djelatnicima koji su izvještavali za vrijeme rata, kao onima koji su svojim riječima poticali na rat i mržnju.
Kako li onda nazvati neistinu o pokrštavanju srpske djece u Hrvatskoj usred agresije i genocida, od strane čovjeka kojemu u vrijeme dok su Srbi ubijali, pljačkali i palili, u toj istoj Hrvatskoj nije usfalila dlaka s glave.

Ne bi li time, po vlastitoj logici, trebao i on odgovarati, makar za prikriveno, posredno poticanje na zločin?

Pupovac naravno nikad za to neće odgovarati, odgovarat ćemo eventualno mi, koji u njemu ne vide moralnu veličinu.
Pupovac i nije zapravo političar, on je tek više Božje poslanje.

Ali ne u obliku pravednika koji se bori za Božju pravdu nego kao podsjetnik na nas, na našu naivnost i glupost gdje pored zdravih očiju ne vidimo i pored zdravih ušiju ne čujemo odnosno ne usuđujemo se ni vidjeti ni čuti, autocenzurirani u strahu od osude male ali dobro raspoređene skupine najnižeg ljudskog šljama, životnih nuspojava, koje s medijskog neba upućuje munje usmjerene prema svakome tko stvarnost ne doživljava na iskrivljeni i bolesni način kako je oni doživljavaju.

U tome smislu Pupovac doista jest poslan od Boga, kao vječiti podsjetnik na našu vlastitu kukavnost.
Jer, umjesto da završi u blatu povijesti odbačen od istine i prezren od poštenja, on će upravo takav i dalje biti vrjedniji od onih koji su ovu zemlju stvarali.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.