Facebook

THOMPSONOV ODVJETNIK NIJE ZADOVOLJAN! Komentirajući oslobađajuću presudu o uzviku ZDS u ‘Bojnoj Čavoglave’, otkrio nam puno veći problem

Autor: Snježana Vučković

Visoko prekršajni sud je, po pisanju Jutarnjeg lista koji je do informacije došao neslužbeno, donošenjem odluke o zakonitosti uzvika “zds” u pjesmi “Bojna Čavoglave” presudio u korist Marka Perkovića – Thompsona. Sud je, navodi se, nakon prethodnih pet presuda koje su ustvrdile nezakonitosti sada promijenio mišljenje i u ovom slučaju donijelo oslobađajuću presudu koja, doduše, još nije niti odaslana sa suda.

Thompsonov odvjetnik: Tekst Pupovčeve supruge je pritisak na sud

Odvjetnik pjevača, Davorin Karačić, zbog presude nije euforičan jer tvrdi “da presudu nije niti dobio, pa je shodno tome ne može niti komentirati”, ali se osvrnuo na činjenicu zbog koje je iznimno zabrinut:

“Po mome mišljenju, nedopustivo je da mediji odnosno društveno aktivni pojedinci iz medija, krišom dobivaju sudske odluke te koriste javni prostor za očit pritisak na pravosuđe odnosno sud. Tekst Slavice Babić, Pupovčeve supruge mi se čini na tragu pritiska na sud od strane onih koje ja a i ne samo ja, doživljavam kao osobe nesklone Domovinskom ratu i hrvatskoj državi. Smatram da jedan medij koji nastupa kao nepristran medij, ne bi trebao sebe stavljati na raspolaganje za ideološke i svjetonazorske propagandne pritiske na sud od strane politički zainteresiranih osoba u društvu”, jasan je Karačić.

Sve je još “u zraku”

Iako je riječ o neslužbenoj informaciji koja govori o nepravomoćnoj presudi koja je k tome još i zaustavljena, tekst naslovljen “Thompson smije vikati Za dom”, po pretpostavci našeg sugovornika, ima za cilj utjecati na konačnu odluku suda.

Naime, presuda, po navođenju ovoga medija, nije odaslana jer je zaustavljena u evidenciji sudske prakse kako bi je pravomoćnosti analizirao poseban sudski odjel pri čemu će devet sudaca nanovo razmatrati ovu odluku. Ukoliko se ne usuglase sa trenutnim zaključkom Visokog prekršajnog suda, predmet će biti vraćen na ponovno odlučivanje.




 

Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.