fbpx
Foto: Screenshot / Facebook

‘TEŽAK JE SINDIKALNI ŽIVOT, ALI DRUGOG NEMA’: Zbog pjesmice u bazenu šefu Sindikata policije stigla kazna. Ovo mu nije prvi nestašluk: ‘Ajde, je*i se!’

Autor: Dnevno.hr

Predsjedništvo Sindikata policije Hrvatske (SPH) kaznilo je svog šefa Dubravka Jagića zbog snimke u bazenu koja se ubrzo proširila društvenim mrežama i medijima.

Na njoj se moglo čuti Jagića kako pjeva: “Težak sindikalni život, ali drugoga nema, ali dobro je, još se bolje sprema”, gestikulirajući rukama na vulgaran način.

U priopćenju su otkrili kako je zaradio opomenu pred isključenje.


“Dana 12. kolovoza 2022. godine održan je sastanak Predsjedništva Sindikata policije Hrvatske. Na sastanku je jedna od tema bila okolnost oko privatne video snimke koja je nastala za vrijeme korištenja godišnjeg odmora predsjednika Sindikata, kao šala koja nije trebala biti dijeljena niti objavljena, a koja se proširila putem aplikacija.

Predsjedništvo Sindikata utvrdilo je kako navedeno ne predstavlja stavove Sindikata. Ujedno, svjesno je i poslovnog ritma i obveza predsjednika Sindikata, koje mu ujedno donose velik stres, praktičnu nemogućnost odmora te neminovno posljedice po zdravlje. Kako je ipak došlo do neželjenog ponašanja čelnika Sindikata, Predsjedništvo SPH odredilo je Predsjedniku stegovnu mjeru propisanu Statutom – opomenu pred isključenje.

S obzirom na to da će predsjednik Sindikata privremeno biti na bolovanju, do njegovog povratka mijenjat će ga zamjenik Branko Koren, a poslove vođenja ureda provodit će glavni tajnik Edin Sarajlić.

Također, po potrebi sve hitne odluke donosit će Izvršno predsjedništvo. Ujedno, Predsjedništvo planira provesti redovnu Izbornu skupštinu do kraja godine, ako to dozvole epidemiološki uvjeti.

Vjerujemo kako je izricanje stegovne mjere pokazatelj kako je Sindikat policije Hrvatske, kao ozbiljna i ustrojena organizacija, svjestan i odgovornosti koju navedeno nosi svim sindikalnim djelatnicima i aktivistima, pa i samom čelniku sindikata”, objavili su iz Sindikata.

Foto: Screenshot / Facebook

Nije mu prvi skandal, pred kamerama građaninu rekao ‘Je*i se’

Podsjetimo, snimka se društvenim mrežama proširila početkom kolovoza, a Jagić je bez posebnih komentara kratko rekao da se radi o privatnoj snimci i zabavi.
“Radilo se o šali i ovim se putem ispričavam svima koji su snimku doživjeli kao uvredu sindikalnom radu ili članstvu”, poručio je Jagić.

No, ovo nije prvi Jagićev nestašluk. Prije dvije godine morao je objašnjavati zašto je pred televizijskim kamerama opsovao jednog građanina.

U listopadu 2020. godine Jagić je prilikom davanja intervjua pred kamerama HTV-a na upit građana “Di su vam maske svima”, odgovorio : “Evo tu su, tu su, evo vidiš ih, hajde je*i se”.
Jagić: Bio je neugodan, izletjelo mi je iz duše

Kako je tada za Dnevno.hr objasnio, građanin koji je pitanje postavio bio je iznimno neugodan te mu psovku nije uputio kao službena osoba, nego kao predsjednik sindikata.

“Ovo se dogodilo iz jednostavnog razloga što je vaša kolegica rekla da idemo isprobati kako bi razgovor izgledao uživo. Onda je došao taksist iz neke nepoznate mi firme i počeo se derati na novinare i mene, jer tamo su bile sve novinske kuće i pitao ‘Što je, di su vam maske’, na što sam mu odgovorio kako sam odgovorio. Pritom se zaustavio na kružnom toku. Bio je neugodan, ali i ja sam bio neugodan, meni je to, eto, izletjelo iz duše. Ne znam samo s kojim pravom gospodin Puškarić predsjednik Sindikata policijskih službenika traži da se protiv mene pokrene disciplinski postupak”, rekao je tada Jagić navodeći kako se u djelovanju gospodina Puškarića u Sindikatu policijskih službenika ima štošta reći te poručuje kako, iako u zakonu postoji osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv njega, on poručuje kako je odluka na njemu.

“Uporište u zakonu postoji, međutim ima jedna stvar: Jedini koji može dati dozvolu za pokretanje disciplinskog postupka je predsjednik Sindikata policije Hrvatske, a to sam ja. I ne namjeravam dati tu suglasnost. Da se radi o nekome drugome, a ne o gospodinu Puškariću, onda bih pristao bez problema”, poručio je Jagić.

JAGIĆ PRED KAMERAMA TAKSISTU REKAO ‘J*BI SE’! Za Dnevno otkrio: ‘Ne planiram se ispričati, niti ću dopustiti skidanje imuniteta’! Sada se predomislio!

No, u studenom te godine je PU Zagrebačka doista pokrenula stegovni postupak protiv svog policijskog službenika Dubravka Jagića, inače i predsjednika Sindikata.

Vijest o tome objavio je konkurentski Sindikat policijskih službenika, na čiji upit je Policijska uprava zagrebačka i otkrila ovu informaciju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.